Annonce

ModKulturRefleksioner i den levende kultur
Anmeldelse
6. juli 2013 - 14:56

Rihannas musik går i ben, skridt og hjerte

Rihanna er den forelskelse, du aldrig scorede. Hun er simpel, men uopnåelig. Sangeren fra Barbados spiller indstuderet afslappet, men går lige i skridtet.

‒ Danmark, det her er sindssygt. Det her er helt uforståeligt. Bare lad være med at smide noget herop, sagde Rihanna, der måske forventede en kølig modtagelse, men overbeviste et lidt afventende publikum om sin berettigelse.

Iklædt en amerikansk baseball udgave af en arabisk jalabiya - både mystisk/eksotisk og all american - ramte den 25-årige sanger sit publikum dér, hvor pop musik skal ramme: i ben, skridt og hjerte.

Rihannas styrke er ikke det perfekt koreograferede, de perfekt konstruerede singler eller den perfekte krop.

Rihannas styrke ligger i charmen og det tilgængelige, det uperfekte og uforpligtende. Rihanna er som den fedeste uforpligtende flirt: Sjov at hænge ud med og virkelig sexet.

De kvaliteter viste Rihanna foran Orange scene fredag den 5. juli på Roskilde Festival.

Ben

Det tog Rihanna to numre, før de første hits blev spillet i en lang række af storsælgende singler. Med to reggae inspirerede numre ’You Da One’ og ’Man Down’ var Rihanna tilgivet for en halv times forsinkelse.

Da Rihannas første hitsingle ’Umbrella’ blev spillet, viste Rihannas tour guitarist Nuno Bettencourt - fra 90’er rockbandet Extreme - hvordan guitarsoloer og superpop kan fungere sammen. Hele Roskilde dansede.

Og tro ikke den stodder, der prøver at bilde dig ind, at vedkommende aldrig har danset til en Rihanna sang. Enten lyver personen eller også kan han/hun ikke danse.

Hvor andre popidoler holder sig indenfor det samme skabte image, så formår Rihanna at lave troværdige pophits i alle genrer, fra reggaeton til hiphop og dancepop.  

Rihanna kan synge uskyldigt om paraplyer, sexhungrende om ’S/M’ og om knust forelskelse.

Skridt

Under hele koncerten befamlede Rihanna sit skridt under den amerikanske kjortel. Mellem ben og mave var der noget, Rihanna havde kontakt med under hele koncerten. Og hun er ikke bange for at vise sit begær frem:

‒ I've been everywhere, man. Looking for someone. Someone who can please me. Love me all night long. I've been everywhere, man. Looking for you babe (…) Are you hiding from me, yeah – Somewhere in the crowd, sang Rihanna på nummeret ‘Where have you been’, hvor hun søger tilfredsstillelse af en, som måske kunne være dig.

Rihanna lykkes med sin flirt.

Vi tror på, at hun også vil have os.

Hjerte  

Hvis musikken kun ramte dig i ben og skridt, ville det være ulideligt. Men Rihannas nærvær, hendes opnåelighed/uopnåelighed og lokkende charme gør, at RiRi - som hendes fans kalder hende - også går i hjertet, og du bliver forelsket.

’We found love’ og nattens ekstranummer og monsterhittet ’Diamonds’ vækkede forelskelsen. Rihanna tror på, at kærligheden findes i det umulige. Rihanna inkarnerer den flirt, der godt kunne have været noget, men aldrig blev det.

Det håb, den brumlebi i maven.

‒ Det her var en af mine favorit aftener. Helt ærligt, jeg siger ellers ikke sådan noget shit. I er alle diamanter, sagde Rihanna som det sidste, og jeg tror hende – selvom det nok er løgn, men det er en illusion, man bare helst ikke vil vågne fra.

Rihanna på Orange, Roskilde Festival, fredag den 5. juli

Læs kommentaren »Er Roskilde Festival død og færdig?« hos Modkraft. 

Læs anmeldelsen »En tynd omgang på Roskilde« hos Modkraft.    

Læs anmeldelsen »Hipt hop på Roskilde« hos Modkraft.

Læs reportagen »Unicorny camp: Vi driller det mandsdominerede Roskilde« hos Modkraft.    

Se også linksamlingen på Modkraft Biblioteket om Roskilde Festival gennem årene.


Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce