Annonce

København
15. august 2014 - 13:11

Nørrebro Lokaludvalg: Jarlovs kalot-demo er en unødig provokation

Lørdagens demonstration imod chikane af jøder på Nørrebro arrangeret af leder for De Konservative i København, Rasmus Jarlov, virker stik imod hensigten. Det mener formand for Nørrebro Lokaludvalg Uzma Ahmed Andresen.

Politikere fra SF over Socialdemokraterne til Dansk Folkeparti forventes at deltage, når leder for De Konservative i København, Rasmus Jarlov, lørdag den 16. august går igennem Nørrebrogade i protestmarch imod chikane af jøder.

De fremmødte opfordres til at iklæde sig kalotter, davidsstjerner og anden jødisk påklædning for at vise, at »jøderne har lov til at være her, og at de ikke behøver at skjule deres identitet«, som der står i indkaldelsen.

Initiativet kommer efter, at Det Jødiske Samfund har registreret 29 fysiske, verbale eller virtuelle overgreb på danske jøder, siden Gaza-konflikten brød ud i juli, og på den baggrund har henvendt sig til både ministre og lokalpolitikere i København for at få sat sagen på dagsordenen.

Læs mere om begivenheden »Gå gennem Nørrebro for jøderne« på facebook.

Læs artiklen »Gazakrigens vraggods rammer også i Danmark« hos Mosaisk Trossamfund.

Lokaludvalg: En unødig provokation

Hos Nørrebro Lokaludvalg frygter man dog, at lørdagens demonstration vil skade mere end gavne forholdet mellem religiøse og etniske minoritetsgrupper i bydelen.

– Jeg opfatter det som en unødig provokation og har min tvivl om motivet for at lave protestmarchen. Det lugter mere af egeninteresse end oprigtig bekymring for minoriteters rettigheder, siger formand for Nørrebro Lokaludvalg, Uzma Ahmed Andresen, til Modkraft.

– Hvis man virkelig ønsker at styrke tolerancen i bydelen, så ved vi, hvad der virker; samarbejde og dialog. Jeg synes, man skal stole på den erfaring, vi har lokalt, i stedet for at der kommer nogen udefra og omdanner Nørrebro til en scene for politisk propaganda, lyder opsangen fra formanden.

Uzma Ahmed Andresen afviser ikke, at der finder chikane sted af jøder på Nørrebro, men minder om, at der ifølge politiet kun er blevet anmeldt en enkelt sag.  

Og selv det er én for meget, så mener lokalformanden, at demonstrationen vil blive opfattet som en stillingtagen til fordel for Israel i konflikten i Palæstina  

– Jeg prøver ikke at forklejne, at der sker chikane. Men det hjælper ikke at putte mere brænde på bålet ved at lave et arrangement, der kalder på en modreaktion. Enhver med empatisk sans ved, at der bor mange på Nørrebro, der har et blødende hjerte på grund af det, der sker i Gaza, og jeg frygter, at der kan opstå situationer, som vil ødelægge det for det store flertal, som lever i fred og fordragelighed hver dag på Nørrebro, siger formanden.

Læs artiklen »Nørrebro Lokaludvalg vil stoppe protestmarch« hos Berlingske.

Besøg Nørrebro Lokaludvalgs hjemmeside her.

Konservativt hykleri

Også blandt flere bloggere på Modkraft er der kritik af den konservative leders demonstration.

Blogger Ole Sandberg fremhæver Rasmus Jarlovs dobbeltstandarter, når det gælder hensyn til religiøse minoriteter – i særlig grad muslimer.

Han minder om, at De Konservative og resten af den borgelige lejr historisk aktuelt udmærker sig ved at forsøge, at begrænse muslimers rettigheder i samfundet med udgangspunkt i en stærkt nationalistisk verdensforståelse. 

– Hvis han virkelig ønsker et samfund, hvor alle - både jøder, muslimer, ateister og alle andre - har lige rettigheder, lige muligheder, samme politiske status, og samme mulighed for at gå i fred på gaden, så kan han starte med at tage et opgør med de kulturchauvinistiske elementer i sit eget parti, og i dansk politik generelt, lyder det fra Ole Sandberg.

Læs bloggen »Rasmus Jarlov: Jødernes ven og beskytter?« hos Modkraft.

Også Modkraft-blogger Farhiya Khalid tager afstand fra Rasmus Jarlovs initiativ.

– Er der nogen derude, der vil minde Rasmus Jarlov om Europas forfølgelseshistorie og bede ham og andre konservative såvel som progressive medløbere venligst lade vær med at tage jødernes historie som gidsel i endnu en hetz mod minoriteter, skriver hun på sin blog.

Læs bloggen »Den europæiske civilisation?« hos Modkraft.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce