Annonce

KontradoxaBaggrund, analyse og kronikker
Kommentar
16. november 2015 - 10:06

Katastrofal asylpakke er et pigtrådshegn om Danmark

Netværket Welcome To Denmark tager skarpt afstand til regeringens asylinitiativer og lover hård modstand og protestaktioner. Udtalelse fra Welcome To  Denmark.

Welcome To  Denmark, fredag den 13. november 2015:

Regeringens asylpakke er umenneskelig og usolidarisk, og den skader bl.a. flygtninges retssikkerhed, familiers mulighed for at blive forenede, for slet ikke at nævne det håbløse initiativ om at indkvartere folk i teltlejre.

I Welcome To Denmark tager vi skarpt afstand til regeringens initiativer og lover hård modstand og protestaktioner fremover.

Regeringen har i dag præsenteret den såkaldte asylpakke, som indeholder intet mindre end 34 stramninger af de danske asylregler.

Kort fortalt er pakken en katastrofe. Den rammer uskyldige mennesker på deres frie bevægelighed.

Den forringer retssikkerheden for flygtninge markant. Det samme med asylansøgeres muligheder for at blive forenede med deres familier. Og så skader den mulighederne for en god start på livet i Danmark – på alle tænkelige måder.

En række forringelser af flygtninges økonomiske muligheder i Danmark følges således ad med fx øgede muligheder for frihedsberøvelse uden domstolsprøvelse, hvilket i praksis svarer til en varetægtsfængsling, der ikke prøves ved domstolene.

Et andet initiativ er forhindring af familiesammenførelse for flygtninge med midlertidig opholdstilladelse i de første tre år, de er i Danmark.

Symptomatisk for regeringens nedværdigende syn på asylansøgere vil man nu også opstille teltlejre, hvor folk kan bo.

Regeringen gør alt det forkerte i dag. I stedet for at række hånden ud til mennesker i nød, arbejde for åbenhed og gode forhold for flygtninge og agere solidarisk med andre lande, lukker man Danmark om sig selv.

Man opfører måske ikke et fysisk pigtrådshegn ved Danmarks grænser, men asylpakken udgør samlet set en barriere af umenneskelige forhold.

Welcome To Denmark vil arbejde for at vælte det hegn, regeringen prøver at opføre. I netværket vil vi straks gå i gang med at mobilisere civilsamfundet til protestaktioner og hård modvind på gader og stræder såvel som i medierne.

Regeringen slipper ikke af sted med et så katastrofalt udspil. Modstanden bliver kun stærkere fra nu af.

Welcome To Denmark er et bredt, frivilligt drevet netværk, der arbejder med flygtninge- hjælp og politik. Det arrangerede bl.a. en stor demonstration på Christiansborg Slotsplads den 12. september.

Besøg netværkets Facebook-side. 

 

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce