Annonce

Hackerskandale
6. juni 2013 - 18:23

»Et alvorligt angreb på den nationale sikkerhed«

En 20-årig mand fra København er onsdag blevet varetægtsfængslet i fire uger sigtet for, i samarbejde med et medlem af fildelingstjenesten The Pirate Bay, at have »hacket« sig ind i dansk politiets it-databaser samt EU's Schengen-register.

Et alvorligt angreb på den nationale sikkerhed.

Sådan lyder vurderingen fra de danske myndigheder af sagen mod en 20-årig københavner, som onsdag den 5. juni er blevet varetægtsfængselt i fire uger sigtet for »ulovlig indtrængen i, hærværk mod og forstyrelse af offentlige informationssytemer«.  

Ifølge anklageskriftet havde den 20-årige via sin computer sidste år i flere måneder haft ulovlig adgang til EU's Schengen-register samt politiets databaser, som drives af virksomheden CSC.

Herfra har han angiveligt downloaded millioner af cpr-numre via politiets køretøjsregister, samt kopieret adgangskoderne til mailkonti tilhørende 10.000 tjenestemænd.

Den unge mand er desuden sigtet for at have ændret i en såkaldt konfigurationsfil og dermed forårsaget omfattende forstyrrelse af driften i flere informationssystemer - blandt andet hos Rigspolitiet.

En del af de mange oplysninger er ifølge politiet blevet udleveret til et medlem af kollektivet bag den kendte svenske fildelingsside The Pirate Bay, som også er sigtet i sagen og kræves udleveret til Danmark.

Den 20-årige dansker nægter sig skyldig og har valgt ikke at udtale sig til politiet.

Se »Video: Se hele Rigspolitiets pressemøde her« hos DR.

Læs artiklen »Få overblikket: Politiet hacket - men hvad skete der?« hos Version2.

Læs artiklen »Bødskov vil sætte alt ind for at opklare hacker-angreb« hos DR.

Læs artiklen »Dramatisk anholdelse i hackersag: Undercover-betjent trak pistol mod mistænkt« hos BT.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce