Annonce

Antifascisme
19. januar 2015 - 13:06

Demonstrationer mod Pegida i Esbjerg, Aarhus og København

Når højreekstremister og anti-muslimer mandag aften går på gaden flere steder i landet vil de blive mødt med moddemonstrationer. Læs hvor og hvorfor her. Opdateres...

Danske højreekstremisters forsøg på at importere det antimuslimske tyske demonstrationskoncept ’Pegida’ møder mandag den 19. januar modstand, når venstrefløjen og andre progressive kræfter går på gaden for mangfoldighed og imod fremmedhad i Esbjerg, Aarhus og København.

I alle tre byer har personer fra den danske højrefløj mandag aften annonceret såkaldte ’mandags-demonstrationer’ inspireret af dem, der de seneste uger har samlet flere tusinde mennesker i den tyske by Dresden.

Læs artiklen »Danske højre-grupper vil kopiere tyske anti-muslimer« hos Modkraft.

Antifascister: Stop dem

I Esbjerg står gruppen »Stop Islamiseringen af Danmark« bag en demonstration under parolen 'Knæk Islam', mens det i Aarhus og hovedstaden er den tidligere folketingskandidat for Dansk Folkeparti Nicolai Sennels, der står bag indkaldelsen af marcher arrangeret af 'Pegida.dk' imod 'ekstrem islam'.

Her overfor kommer til at stå henholdvis paraplyorganisationerne 'Esbjerg mod Fremmedhad' og 'Aarhus for Mangfoldighed', mens det i København er den venstreradikale gruppe Revolutionære Antifascister, der inviterer til at »stoppe det københavnske PEGIDA inden det overhovedet starter«.

Læs om mod-demonstrationen i København her.

Læs om mod-demonstrationen i Aarhus her.

Læs om mod-demonstrationen i Esbjerg her.

Hooligans imod islam

Pegida står for Patriotic Europeans Against the Islamization of the West og er startet i oktober sidste år af en tidligere kriminel højre-ekstremist, Lutz Bachmann.

Initiativet var oprindeligt en protest imod Vestens støtte til den venstreorienterede kurdiske separatistbevægelse PKK og opførelsen af et asylcenter, men blev senere udvidet til at rette sig mod islam og Tysklands indvandre-politik generelt.  

Initiativet har haft held til at samle folk fra både etablerede organisationer på den yderste højrefløj, fodbold-hooligans og såkaldte almindelige ’bekymrede borgere’, der frygter for kriminalitet og kultursammenstød.  

Efter terrorangrebet i Paris mod satireavisen Charlie Hebdo i begyndelsen af januar lykkedes det Pegida at samle 25.000 mennesker til demonstration i Dresden, mens det kun er blevet til mindre demonstrationer i andre tyske byer.

Moddemonstrationer har derimod tiltrukket op mod 100.000 mennesker over hele Tyskland.

Læs mere om fænomenet og protesterne herunder.

Læs artiklen »Prying into Pegida: Where Did Germany's Islamophobes Come From?« hos Spiegel.

Læs artiklen »Germany’s anti-immigrant PEGIDA isn’t a Vladimir Putin plot. It’s scarier.« hos Reuters.

Læs og se »TV: Se 100.000 tyskere demonstrere mod Pegida« hos Avisen.dk.

Læs artiklen »Omstridt bevægelse på vej til Danmark: Bagmand kendt for aggressiv islamkritik« hos Berlingske.

Læs artiklen »DF: »Vi har stor forståelse for Pegida«« hos Jyske Vestkysten.

Læs artiklen »PEGIDA movement spreads across Europe, stirs anti-immigrant sentiment« hos Al Jazeera Amercia.

Læs artiklen »Mogens Camre deltager i Pegida-demo« hos Politiken.

Læs artiklen »Splid i Pegida Norge« hos Vepsen.

Opdateres…

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce