Annonce

Kalender

Aarhus for Mangfoldighed

Dato: 
Mandag, 19. jan. 2015 - 18:00 til 20:00
Sted: 
Den Gamle By (ved hovedindgangen)
Viborgvej 2
8000
Aarhus C
Arrangør: 
Aarhus for Mangfoldighed
Entré: 
Gratis

Aarhus for Mangfoldighed indkalder til demonstration mandag den 19. januar klokken 18 fra Den Gamle By ved hovedindgangen til Rådhuspladsen.


Grundlag for demonstrationen:

For demokrati, sammenhold og mangfoldighed

Pegidadk kommer til Århus. Pegidadk skaber splittelse og vil sprede had og vold i smilets by. De dæmoniserer islam og hetzer muslimer. 

Vores budskab er et budskab om sammenhold, demokrati og mangfoldighed. Vi vil benytte denne aften til at styrke sammenholdet i vores by og markere flertallets modstand mod højreekstremisme og racisme. 

Højreekstremistiske grupper bliver især dannet i krisetider for, at forhindre folk i at stå sammen. De udbreder racistiske fordomme, og i kølvandet følger overfald og hatecrimes. Pegidadk er inspireret af den tyske pegidabevægelse, som tiltrækker højreekstreme kræfter. Pegidadk er dybt islamofobiske og spiller på frygt for at vinde almindelige danskeres opbakning, men de er talerør for højreekstremistiske holdninger.

Fra alle sider i Århus må vi afvise højreekstremistiske kræfter og gøre det klart, at disse holdninger ikke er velkomne i vores by. Vi opfordrer alle borgere i Århus til at slutte op om initiativet. Århus skal være en levende by, med plads til forskellighed 


Talspersoner:

Anne Hegelund,
24 44 27 94, annehegelund@gmail.com
Walid Zaher, 
20 91 70 05, walidzaher@gmail.com

Annonce