Annonce

Kalender

Demonstration mod PEGIDA-DK

Dato: 
Mandag, 19. jan. 2015 - 17:00 til 21:00
Sted: 
Sankt Hans Torv
Sankt Hans Torv
2200
København
Arrangør: 
Revolutionære Antifascister
Entré: 
Gratis
I disse tider fejer fremmedhadet gennem Europa, hvor reaktionære kræfter tramper på Europas muslimske minoriteter. Dette er i Tyskland eksemplificeret ved PEGIDA, der ved at spille på frygten for det ukendte og fremmede har formået at mobilisere en bred skare af selverklærede bekymrede borgere. Med paroler vendt mod den påståede islamisering af Europa bliver frygten vendt til vrede, og derfra til had. Det er således lykkedes at mobilisere almindelige borgere i stort tal, og i dag marcherer de side om side med højreorienterede hooligans og voldelige nynazister. Deres moderate udtryk har formået at bringe deres hadske budskab om en muslimsk sammensværgelse mod Europa og resten af den såkaldte Vestlige Verden uden for de sædvanlige rabiate kredse.

Nu forsøger danske arrangører under navnet PEGIDA-DK at importere dette koncept til København. Initiativet hævder ligesom det tyske PEGIDA, at de henvender sig til de bekymrede borgere, som vil vise deres modstand mod ekstrem islam. På trods af det kan man nemt se i deres interne debatter at det virkelige formål er at køre hetz mod alle muslimer. De ønsker et samfund, hvor alle der ikke passer ind i deres verdensbillede bliver deporteret eller fængslet.
Arrangementer som disse er også med til at samle og legitimere den rabiate og voldsberedte del af højrefløjen. Det er vigtigt at vi aldrig giver noget rum til de strømninger. Historien har lært os hvor farlige de kan være.
Mød derfor op sammen med os mandag d. 19. januar kl. 17 på Sankt Hans Torv, hvor vi vil stoppe det københavnske PEGIDA inden det overhovedet starter.

Kærlig hilsen

Revolutionære Antifascister

Annonce