Annonce

Af Peter Westermann
21. december 2015 - 19:37
Hvis du ikke har lyst til at nogle aktionærer skal tjene penge – som de bl.a. bruger på blå partistøtte – på dit indkøb, skal du altså handle kooperativt....
Kommentar
26. september 2016 - 11:01
»Det er glædeligt at kunne konstatere, at marxismen ligeledes lever og udvikler sig som et kritisk forskningsprogram på de danske universiteter«, skriver arrangørerne bag Marx-konference, og vil gentage Marx-konferencen hvert år.
Konference
19. september 2016 - 20:12
Århus Universitet var samlingspunkt for en to-dages konference, »Marx nu« med omkring hundrede deltagere og oplæg fra alt fra 1. års studerende til professorer. Konferencen skriver sig ind i en international kapitalisme-kritisk tendens, men blev af og til en støvet og lidt intern affære.
Politisk økonomi
1. juli 2016 - 11:16
Vækst er blevet et skældsord på venstrefløjen. Nogle er måske klar over, at det er bruttonationalproduktet, der vokser, men hvad består det af, og hvordan måles det? Ved at se på begrebets historiske kontekst, teoretiske underlag, praktiske målinger og brug kan en mere rammende kritik formuleres.
Kommentar
17. juni 2016 - 12:04
»En stor del af vores privilegerede position på globalt plan bygger på den historiske og aktuelle udbytning af proletariatet i »Syd«. Derfor kan vores velfærd kun forsvares ved at udbrede den globalt - hvilket forudsætter et radikalt brud med kapitalismen.« Kommentar af Torkil Lauesen.
Uddrag
20. maj 2016 - 14:42
»Det begyndte med trang til retfærdighed for Vietnams folk«. Torkil Lauesen forklarer i dette uddrag om baggrunden for »Det globale perspektiv«, der udkommer 23. maj og som giver teoretisk indføring i imperialismeteori og diskuterer bud på strategier for antiimperialistiske bevægelser i dag.
Kommentar
5. maj 2016 - 13:45
At klassekamp besværliggør fagforeningernes arbejde er en påstand, der forsøger at skjule, at man hos store dele af de faglige ledelser har undsagt sig enhver relation til arbejderklassens virkelige interesser, mener Emil Olsen fra 3Fs Ungdom.
Teori
29. januar 2016 - 10:48
Arbejde kan ikke materialiseres som en fysisk egenskab ved produkter. Arbejde er overføring af energi. Derfor er Marx’ arbejdsværditeori uholdbar.
Teori
2. november 2015 - 13:29
Marx' økonomiske teori er en vigtig inspiration for venstrefløjen. Men den socialistiske økonomiske grundteori må opbygges på et nyt grundlag. Et svar til Jan Helbak.
Teori
30. oktober 2015 - 17:50
Francois Flahault er en sjælden rabiat kapitalismekritisk konservativ ideolog, der kan skærpe den kritiske tænkning, bidrage til udviklingen af marxistisk teori og kan bliver det ny »sort« på den ikke-marxistiske venstrefløj.

Sider

Annonce