Annonce

Afsløring
3. september 2015 - 15:29

Tysk undercover-agent opererede i Danmark under klimatopmødet

Sagen om politiagenten Maria Böhmichen er den anden store skandale om tysk politis infiltrationer af det venstreradikale miljø i Hamburg inden for kort tid.

Under infiltrationen var politiagenten Maria Böhmichen bl.a. i Danmark og blev angiveligt også anholdt af dansk politi under COP15-klimatopmødet i december 2009 i København.

På forsiden af bladet Polizeispiegel i 2003 står betjenten Maria Böhmichen i politiuniform ved siden af en politibil og smiler. På et andet billede mindst seks år senere ses den samme kvinde posere med mørke tynde dreadlocks, rød trøje og fuckfinger mod kameraet:

 

Billede: Undercouver agent Maria Böhmichen 

Begge billeder er offentliggjort af et venstreorienteret tysk medie*, der i en lang tekst lægger alle de foreløbigt kendte omstændigheder frem om den tyske politiagent, der under dæknavnet "Maria Block" fra 2009 til slutningen af 2012 infiltrede det venstreradikale miljø i Hamburg.

 

Under infiltrationen var hun bl.a. i Danmark og blev angiveligt også anholdt af dansk politi under COP15-klimatopmødet i december 2009 i København (se billede ovenfor).

I en video fra det tyske ugemagasin "Der Spiegel" ses "Maria Block" angiveligt blive ført væk af to danske betjente og ind i en politibus til, hvad der efter alt at dømme er den såkaldte Reclaim Power-demonstration den 16. december i København.  

"Maria Block" lagde ud med at komme i den åbne struktur i en antiracistisk café i Hafenstrasse, der er et kendt tilholdssted for den autonome og anarkistiske bevægelse i byen.

Herfra arbejdede hun sig videre ind i det antifascistiske miljø og deltog udover topmødet i København også i mobiliseringen mod en nazimarch i Lübeck og 'No Border Camps' for flygtningerettigheder på Lesbos og i Bruxelles.

Sagen om "Maria Block" er den anden store igangværende skandale om tysk politis infiltrationer af det venstreradikale miljø i Hamburg inden for kort tid. I forvejen er der en stor intern undersøgelse i gang om infiltratoren Iris Plate, der fra 2000 til 2006 opererede i miljøet omkring det autonome kulturcentrum 'Rote Flora'.

Sagerne er særligt kontroversielle, fordi "Maria Block" havde i hvert fald ét seksuelt forhold til en aktivist, mens Iris Plate havde flere. Ifølge kritikere kan det være i strid med de regler, som tyske politiagenter opererer under.

Sagerne i Tyskland minder om skandalen med den britiske agent Mark Kennedy, der ved flere lejligheder også opererede i herhjemme, og havde længerevarende seksuelle forhold til flere aktivister i England som en del af tjenesten.

Ifølge den venstreorienterede forening Demos også havde et seksuelt forhold til en dansk aktivist, som et led i sit arbejde på dansk jord. Her var han ifølge sin egen forklaring aktiv i forhold til rydningen af Ungdomshuset på Jagtvej og senere også i forberedelserne til protesterne mod klimatopmødet i København...

   Tyske kilder:

      Relateret

 

Redaktion: 
Emneord: 

Annonce