Annonce

Kalender

Debatmøde: "Vietnamkrigen - 40 år efter" - den 30 april

Dato: 
Torsdag, 30. apr. 2015 - 18:00 til 20:00
Sted: 
Tagensbo Skoles aula
Hovmestervej 19
2400
København NV
Arrangør: 
Dansk-Vietnamesisk Forening
Entré: 
40 kr

På 40-årsdagen for Vietnamkrigens afslutning inviterer Dansk Vietnamesisk Forening (DVF) til debatmøde med Folketingets formand Mogens Lykketoft og historiker ved Syddansk Universitet (SDU) Niels Bjerre-Poulsen

 Den 30. april 1975 kunne tropper fra Den Sydvietnamesiske Befrielsesfront, FNL, hejse deres flag over præsidentpaladset i Saigon, og det Sydvietnamesiske styre kapitulerede. Dermed sluttede mere end ti års krig, som satte sig dybe spor i international politik, som havde ændret den amerikanske selvforståelse og som samtidig var blevet en katalysator for ungdomsoprøret i den vestlige verden - ikke mindst i Danmark.

 Præcis 40 år efter er DVF værter, når to profiler med hver sin indgangsvinkel til krigen diskuterer den med nutidige øjne.

 Niels Bjerre-Poulsen er lektor ved Center for Amerikanske Studier på SDU. Han har forsket i krigens internationale perspektiver og i konsekvenserne for de involverede lande. Desuden er han netop nu bogaktuel med “Vietnamkrigen. En international historie 1945-75". 

Mogens Lykketoft var som ung socialdemokrat modstander af amerikanernes krigsførelse i Vietnam. Til stor irritation for den socialdemokratisk top deltog han aktivt i den danske venstrefløjs indsamlinger og aktiviteter til støtte for Nordvietnam og Den sydvietnamesiske befrielsesfront FNL.

 DEBATMØDET afholdes i Tagensbo Skoles aula kl. 18:00-20:00 – se flyer hér

Annonce