Annonce

Aktivisme
20. januar 2017 - 13:34
Lørdag er der »International Women's March« i København i anledningen af Trumps indsættelse. Marchen er i solidaritet med mennesker i hele verden for at fremme lighed og beskyttelsen af rettigheder for kvinder, flygtninge og marginaliserede grupper: » Det drejer sig om at udvise solidaritet og opleve den styrke det er, når vi finder sammen og står sammen«, siger Lesley-Ann Brown, der er en af arrangørerne.
21. december 2016 - 14:24
KOMMENTAR: Når politikere truer kontanthjælpsmodtagere, flygtninge forvises til teltlejre, og vi skal assimileres til bestemt dansk kultur, er det den samme voldelige struktur, der reproduceres, når forældre begår vold mod børn. Psykoanalysen forklarer sammenhængen mellem institutionel vold og vold i relationer.
Debat
21. september 2016 - 9:24
KOMMENTAR: »Revolution og vold har intet med hinanden at gøre – vold modarbejder en revolutions mål: demokratisering og frigørelse,« skriver to medlemmer af Enhedslisten, efter folketingssuppleant trak sig som vikar efter udtalelser om revolution med væbnede midler.
Boganmeldelse
21. marts 2016 - 22:30
Sociologen og forfatteren Aydin Soeis bog »Forsoning« lægger sig ind i rækken af selvbiografier, der vil tage et faderopgør og skrive en personlig historie ind i Danmarkshistorien. Bogen belyser samtidig, hvordan vilkår i det danske samfund kan have store konsekvener.
Anmeldelse
6. november 2015 - 19:06
Ulrik Dahlins bog »Autonom, pusher, mentor« om Søren Lerches vej fra vold og kriminalitet til et liv som mentor og radikaliseringsekspert er spændende og tankevækkende, men også upolitisk. Den burde være det modsatte.
Overfald
25. marts 2015 - 13:00

To mænd dømt for hate crime efter brutalt overfald på skole

To 23-årige mænd er ved Retten i Esbjerg blevet idømt fængselsstraffe for at lokke en homoseksuel mand til at mødes med dem på skole, hvor de tæskede ham og truede med at sætte ild til ham, mens de råbte »homosvin«.
Græsrødder
10. januar 2015 - 17:41

Ny forening mod racisme og gadevold

Facebookgruppen 'Vesterbro mod gadevold og racisme' vil stifte en forening, der skal »samle ideer og initiativer, der kan fastholde hele Vesterbro, som et trygt og imødekommende sted at færdes for alle, uanset politiske, sociale og kulturelle forskelligheder«. Det sker efter flere tilfælde med vold og trusler i den københavnske bydel.
2200Unite
13. oktober 2014 - 10:24

300 i demonstration for et trygt Nørrebro

Omkring 300 mennesker deltog fredag den 10. oktober i en demonstration indkaldt af det feministiske borgernetværk 2200Unite på Nørrebro i København. Optoget var en protest imod to voldsomme overfald i bydelen med sexistiske og homofobiske overtoner.
Demonstration
9. oktober 2014 - 17:48
To brutale overfald på unge kvinder på Nørrebro motiveret af sexisme og homofobi har fået en gruppe kvinder i bydelen til at danne borgernetværket 2200Unite og indkalde til demonstration imod diskrimination og vold.
Efterretningsvæsen
9. september 2014 - 10:25
Hvad havde sikkerhedspolitiet gjort, hvis en muslim truede med at sætte en pistol i nakken på udenrigsministeren, kaste molotovcocktail ind i Stortinget eller lade politikere brænde inde efter at have spærret udgangene?

Sider

Annonce