Annonce

Menneskerettigheder
23. januar 2015 - 11:07

El Salvador: Ung kvinde idømt 30 års fængsel for abort, benådes

En kvinde, der som som 17-årig blev idømt 30 års fængsel for drab på sin dødfødte søn, er blevet benådet i El Salvador efter at have afsonet 7 år af sin straf. Amnesty International kræver nu forbuddet mod abort i El Salvador ophævet og de mindst 129 mennesker dømt for 'ulovlig abort' løsladt.
Mellemamerika
11. marts 2014 - 12:47

Snæver valgsejr til venstrefløjen i El Salvador afprøves i genoptælling

Venstrefløjspartiet FMLN har ifølge den første stemmeoptælling overraskende kun vundet valget med 6.357 flere stemmer end højrefløjspartiet Arena ved et valg i den mellemamerikanske stat El Salvador søndag den 9. marts.

FMLN var ellers i første valgrunde, den 2. februar, meget tæt på at vinde absolut flertal og har haft en klar føring i opinionsmålingerne op til valget.

Selv om både Arenas præsidentkandidat, Norman Quijano, og FMLNs, Sánchez Cerén, begge har udråbt sig til sejrherrer, har landet valgkommision besluttet at genoptælle stemmerne – og opfordret kandidaterne fra at...

Baggrund
6. februar 2014 - 12:34
Salvador Sánchez Ceren opnåede 49 procent af stemmerne i første valgrunde – og er derfor næsten sikker på at vinde præsidentposten i El Salvador, når anden runde afholdes den 9. marts 2014.
Udland
3. februar 2014 - 20:47

Venstreorienteret guerillaparti tæt på magten i El Salvador

Kandidat for det venstreorienterede parti FMLN, den tidligere guerillasoldat Salvador Sanchez Ceren, vandt søndag første runde i den igangværende præsidentvalgkamp i det fattige og uroplagede El Salvador.
El Salvador
1. juni 2012 - 16:24
Mordraten i El Salvador er faldet fra 13 til 6 om dagen som resultat af, at banderne i marts erklærede, at de ville holde op med at dræbe hinanden.

Annonce