Annonce

Anmeldelse
19. oktober 2016 - 15:23
Synes du, at Europa bør vise sit menneskelige ansigt, at vi skal sætte os mere ind i muslimsk kultur, og at vi bør åbne grænserne, så alle kan rejse hvorhen de vil? Så er det måske dig, Slavoj Žižek har i tankerne med sit rapfodede essay »Den nye klassekamp«.
Anmeldelse
6. juni 2016 - 12:54
Maria Listru kom i virkeligheden for sent. Moderen havde allerede 3 piger, var allerede fattig og havde netop mistet sin mand i en arbejdsulykke, da hun fik Maria. Maria kom for sent til at blive andet end nummer fire i rækken; den sidste, der ikke var råd til at forsørge. Da landsbyens barnløse gamle kvinde, Bonaria Urrai, tilbyder Marias mor at overtage den lille Maria, takker moderen ja, og kort efter finder Maria sig selv i Bonaria Urrais hus, hvor der er mere plads end det, som ens armlængde giver en. Bonaria arbejder primært som syerske og forstår at tage mål af folk, men blandt de...
Anmeldelse
19. maj 2016 - 15:41
Erlend Loe var heldigvis ikke færdig med Andreas Doppler, og han har til denne anmelders udelte begejstring skrevet et tredje bind om Dopplers forsøg på at finde en mening med den måde, vi indretter vores verden på og sin egen plads i samme.
Boganmeldelse
28. januar 2016 - 17:50
Stig Hegns erindringsbog »En herlig ungdom – en ungdom i VS og afdelingen i Esbjerg« har nok en målgruppe i dem, der dengang var aktive på venstrefløjen. Men den er først og fremmmest for nye generationer.
Anmeldelse
5. januar 2016 - 10:42
Ny bog om ligestilling tilbyder historieløse læsere vigtig faktuel ballast, men savner bid og konkret, fremadrettet handlingsanvisninger.
Anmeldelse
27. november 2015 - 13:34
Tegneserieudgave af Pikettys »Kapitalen i det 21. århundrede« er overfladisk, og introduktion til marxistisk økonomi af engelsk trotskist er floskelfyldt og manipulerende.
Boganmeldelse
19. november 2015 - 13:17
Jørgen Steen Nielsens bog ’På den anden side’ er en letlæst gennemgang af mange af neoliberalismens dårligdomme – vækst, økonomi som religion og nødvendighedens politik. Han går et skridt længere i en kapitalismekritik end i sin tidligere bog ’Den store omstilling.’
Anmeldelse
29. oktober 2015 - 13:44
Susanne Staun har skrevet en roman, der ud fra grundig research i udpenslede detaljer beskriver, hvordan kvinder og børn kommer i klemme i det danske retssystem, når de udsættes for en psykopats listige spil. Det er desværre virkelighed for alt for mange kvinder og børn.
Boganmeldelse
19. oktober 2015 - 10:28
11. september 1973 blev ikke bare en markant dato i Chiles historie, men langt ud over landets grænser. Ja, omfattende hele verden. Et håb blev med ét slukket, et håb om en radikal forandring af det Latinamerika, der var underlagt den store økonomiske og politiske magt mod nord, USA.
Børnebøger
14. oktober 2015 - 23:12
Lørdag 3. oktober blev der holdt release for “Universet er det største i hele verden”, den første kønsneutrale børnebog på dansk. Folkets Hus på Nørrebro var ramme for højtlæsning, en workshop om kønsneutralt sprogbrug og aktiviter for børn arrangeret af en queerfeministisk forældregruppe.

Sider

Annonce