Annonce

26. december 2010 - 10:56

Afghanske børn skal blive i Danmark

Mens danskerne spiser flæsk, danser om juletræer i denne såkaldte hjerternes fest, er der en del af Danmarks befolkning, der ikke ligefrem har meget at fejre.

Den 21. december lykkedes det regeringen med Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne (der på det sidste har lagt mandat til diverse menneskefjendtlige love) at få vedtaget en lov, der gør det muligt at sende uledsagede flygtningebørn tilbage til det land, de flygtede fra.

Da de fleste uledsagede børn i Danmark er teenagedrenge fra Afghanistan, skal der i første omgang oprettes modtagelsescentre i Afghanistan, hvor de uledsagede børn skal bo. De flygtningebørn og unge, der får ophold i Danmark skal i modsætning til i dag ikke regne med at kunne blive i landet. Når de bliver myndige skal de sendes tilbage til hjemlandet.

Selvom loven er blevet kritiseret i høringssvarene af Red Barnet, Børns Vilkår og Amnesty International, ødelægger det ikke de fire partiers julehumør at vedtage en lov, der i den grad strider mod FN’s Børnekonvention.

Det kommer nok ikke bag på nogen, at Afghanistan er et krigsramt land, og at det sidste man kan garantere, er disse børn og unges sikkerhed. Med to invasionskrige på samvittigheden, er det åbenbart ikke et problem at sætte hundredvis af børns liv på spil. Det mindste man skylder disse børn er en lysere fremtid. Det er utrolig sørgeligt, at man fører signalpolitik på børns bekostning.

Lad os håbe at kynismen i dansk asylpolitik snart ophører.

Annonce