Annonce

1. maj
30. april 2013 - 17:05

Vågn til kamp, arbejder!

Fløjtekor, lemminge-optog, faglig kampgejst, alkoholfri demo og rød opstart til kommunalvalget. Selvom Børsting er nede, er der mange muligheder for at få sig et skud arbejderkamp den første maj.

Den første maj er arbejdernes internationale kampdag.

Kampdagen blev indstiftet i 1889 i Paris og er siden blevet synonym med taler, øl og politisk kampgejst.

Det er den stadig.

Og dette års program byder da også på en bred palet af arrangementer udover de store i henholdsvis Kildeparken, Aalborg, Kongenshave og Munkemosen i Odense, Tangkrogen i Aarhus og Fælledparken i København.

Fra faglige lemminger og alkoholfri venstreradikale til faglige morgentaler og kommunistiske røde pølser i Fælledparken.

Fra tidlig morgen er politikere og fagspidser på pletten til diverse morgenmadsarrangementer landet over. Så det er muligt at starte dagen med en lille skarp og en politisk saltvandsindsprøjtning i næsten samtlige af landets større byer. Den store ping, LO-formand Harald Børsting, har godt nok lagt sig syg, men der er mange andre faglige topfolk på pletten.

Se listen over FOAs arrangementer her, LOs her og 3Fs her

Derudover laver IT-fagforeningen Prosa en hær af lemminger, der skal på barrikaderne for de arbejdsløse.

Som It-folk vil vi bruge vores faglighed. Blive dygtige og gøre en forskel. Men antallet af især unge It-folk, der bliver arbejdsløse, stiger, og oprettelsen af nye jobs følger ikke med. Vi nægter at blive opfattet som en grå masse i arbejdsløshedskøen, der tankeløst vælter ud over afgrunden, skriver PROSA i sin indkaldelse på Facebook.

I skyggen af lærerkonflikten

Sidste uges regeringsindgreb i forhold til lockouten af lærerne, kommer utvivlsomt til at fylde meget foran de store scener.

I København, Odense, Aarhus og Randers opfordres folk til at vende ryggen til S- og SF-talere i protest.

Mens de bevæbnet med trillefløjter vil overdøve talerstolens højttalere.

Ikke mindst i Aarhus, hvor statsminister Helle Thorning-Schmidt skal holde tale, forventes der stort fremmøde.

»S har klart tilkendegivet, at de er blevet et borgerligt parti, samtidig fører de en politik, hvor de tager fra arbejderne/de arbejdsløse, kontanthjælpsmodtagere, de syge og giver til arbejdsgiverne, SF følger trop. Hverken S eller SF burde have taletid på arbejdernes internationale kampdag, så længe de fører en asocial og arbejderfjendsk politik, det vil vi opfordre til, at man markerer ved at vende ryggen til, når socialdemokrater og SF'ere går på talerstolen 1. maj. At vende ryggen til en talende person er et stærkt socialt signal og en endnu stærkere politisk markering«, skriver initiativtagerne på »Vend Ryggen Til Regeringen«s facebookside. 

Læs artiklen »Støjhelvede skal overdøve Helles 1. maj-tale « hos Avisen.dk

Mens Libertære Socialister, Antifascistisk Aktion og aarhusianske anarkister i år indkalder til »drukfri« 1. maj demonstrationer, der dog kun varer, til optoget er nået til Antikapitalistisk 1. maj i Fælledparken.

I København inviterer Enhedslisten og Socialistisk UngdomsFront desuden til Solidarisk Første Maj på Blågårds Plads, og Kommunistisk Parti serverer øl, pølser og musik til Rød Første Maj

Læs artiklen »Venstreradikale lægger afstand til 1. maj-druk« hos Modkraft

Se også links om 1. maj - historie og traditioner hos Modkraft Biblioteket

 

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce