Annonce

Venstrefløj
29. april 2014 - 20:17

Ungdomshuset: 'Stærkt problematisk' at SUF trækker støtte til 1. maj-demonstration

Er det blevet tabu, at kritisere Enhedslisten, spørger Ungdomshuset efter, at Socialistisk UngdomsFront (SUF) har fortrudt anbefaling af venstreradikal demonstration den 1. maj. Læs mandagsmødets svar til SUF her.

Ungdomshusets mandagsmøde har vedtaget en udtalelse, som i stærke vendinger kritiserer Enhedslistens uofficielle ungdomsorganisation Socialistisk UngdomsFront's (SUF).

Det sker efter at ungdomsorganisationens afdeling i hovedstaden lørdag besluttede, at trække deres anbefaling af Ungdomshusets »Antikapitaistiske 1. maj«-demonstration tilbage.

Som tidligere omtalt på Modkraft, så har SUF Hovedstaden tilsyneladende ikke været opmærksom på, at grundlaget for demonstrationen indeholder en bredside til partitoppen i Enhedslisten og fagbevægelsen.

Og da SUF i København åbenbart ikke ønsker at kritisere deres 'moderparti', så anbefaler organisationen nu alene deltagelse i Enhedslistens demonstration den 1. maj.

Læs grundlaget for og få info om Antikapitalistisk 1. maj her.

Ungdomshuset mener, at SUF med beslutningen har svigtet deres egne medlemmer, som ifølge fristedet er involveret i den venstreradikale 1. maj-markering.

– Vi synes, at det er meget ærgerligt, at SUF igen skuffer de af deres aktivister, som igennem flere år har ønsket officielt at kunne deltage i den udenomsparlamentariske venstrefløjs 1. maj-arrangementer. Det er svært ikke at opfatte denne afstandtagen som et svigt, både af SUF's egne aktivister og de mange andre, som lægger kræfter i demonstrationen og glæder sig til at deltage i den, udtaler Thomas fra Antikapitalistisk 1. maj i en udtalelse sendt til Modkraft.

Læs artiklen »SUF trækker støtte til Ungdomshusets 1. maj-demonstration« hos Modkraft.

»Stærkt problematisk«

I en udtalelse fra Ungdomshuset øverste myndighed – mandagsmødet – skriver fristedsaktivister, at de ikke mener, at SUF Hovedstadens retræte reelt afspejler de menige medlemmers holdning. 

»Uanset hvad der ligger til grund, finder vi det stærkt problematisk, at SUF er nået til et punkt, hvor kritik af partitoppen i Enhedslisten er blevet tabu – på trods af, hvad deres egne medlemmer måtte mene. Vi kan se, at der fortsat er en bred opbakning fra menige medlemmer af SUF og Enhedslisten til demonstrationen og dens paroler, ligesom SUF Antiracistisk Gruppe Hovedstaden stadig er officiel støtter,« skriver Ungdomshuset.

Og fortsætter:

»I lørdags meldte SUF Hovedstaden offentligt ud, at de – på trods af deres tidligere erklæring om støtte – nu tager afstand fra demonstrationen Antikapitalistisk 1. maj. Det sker tilsyneladende på baggrund af vores kritik af Enhedslistens højredrejning og den fremvoksende tendens til topstyring i partiet. Samtidig har vi kritiseret LO-toppen for at være tandløse og for ikke at varetage arbejdernes interesser.

SUF Hovedstaden har i deres pressemeddelelse sagt, at de ikke havde det fulde politiske grundlag for demonstrationen, da de tog beslutningen. Det forholder sig sådan, at grundlaget havde været offentligt tilgængeligt i flere uger, da de tog beslutningen om at være støttere af demonstrationen. Vi ved ikke, om deres afstandtagen skyldes pres fra Enhedslisten og deres egen ledelse, eller om det rent faktisk skyldes, at de ikke havde læst vores grundlag.«

Læs artiklen »Venstreradikale i forårsoffensiv mod Enhedslisten og Socialdemokraterne« hos Modkraft.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce