Annonce

Rusland
6. marts 2014 - 11:42

Ubehagelig video: Pussy Riot-grundlæggere overfaldet på McDonalds

Nadya Tolokonnikova og Masha Alyokhina, kendt fra Pussy Riot, blev torsdag overdænget med grøn skyllemiddel, metal genstande og peberspray under besøg på McDonalds i byen Nizhny Novgorod.

To kendte russiske aktivister og medgrundlæggere af den feministiske protestgruppe Pussy Riot blev torsdag formiddag overfaldet af fem ukendte mænd på en McDonalds i den russiske by Nizhny Novgorod.

Overfaldsmændene smed mad og metalbestik i hovedet på de to kvinder, Nadya Tolokonnikova og Masha Alyokhina, samt overdængede dem med peberspray og en giftig grøn væske kaldet »zelyonka«.

Under overfaldet, der er fanget på video, fik Masha Alyokhina slået hul i sit hoved, mens begge kvinder fik øjenskader.

De to aktivister var på fastfoodrestauranten for at spise morgenmad inden et planlagt besøg i et fængsel i forbindelse med en kampagne for at forbedre forholdene for indsatte i de russiske fængsler.

Læs artiklen »Founding Members Of Pussy Riot Assaulted« hos Radio Free Europe.

Se video af overfaldet her.

 

Overfaldet med hestepisk

De to regeringskritiske aktivister blev i december løsladt efter at have afsonet knap to års fængsel for en happening i en katedral i Moskva i 2012.

Siden har de engageret sig i kampen for at forbedre vilkårene i de russiske fængsler, og der er, som tidligere omtalt på Modkraft, i den forbindelse blevet sået tvivl om kvindernes aktuelle status i Pussy Riot.

Læs artiklen »Pussy Riot slår hånden af kendte medlemmer« hos Modkraft.

Læs artiklen »»Man kan ikke ekskluderes fra Pussy Riot«« hos Modkraft.

Forvirringen i offentligheden til trods var både Nadya Tolokonnikova og Masha Alyokhina med da gruppen i februar indspillede en ny musikvideo under Vinter OL i den russiske by Sochi.

Også her blev de udsat for ubehagelige metoder i forbindelse med deres politiske arbejde.

Under en happening i OL-byen blev de sammen med fire andre medlemmer af Pussy Riot således brutalt stoppet af kosakker, der brugte både en hestepisk og peberspray mod aktivisterne.

Læs artiklen »Pussy Riot Crashes Olympics With New Song« hos Radio Free Europe.

Se videoen »Pussy Riot - Putin will teach you how to love« fra Vinter OL.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce