Annonce

Rusland
7. februar 2014 - 12:49

Pussy Riot slår hånden af kendte medlemmer

Den russiske protestgruppe Pussy Riot skriver i åbent brev, at Maria Alyokhina og Nadezhda Tolokonnikova ikke mere er en del af gruppen. De to kvinders medieoptræden er uforenelig med Pussy Riots aktivistiske kompromisløshed, lyder begrundelsen. 

En offentlig optræden med den amerikanske popstjerne Madonna til en Amnesty International koncert i New York onsdag var dråben, der fik bægeret til at flyde over.

Her blev Maria Alyokhina og Nadezhda Tolokonnikova, der blev løsladt kort før jul efter, at have afsonet 16 måneders fængselsstraf for deres deltagelse i en happening mod præsident Putin i en katedral i Moskva sammen med fire andre Pussy Riot-medlemmer, præsenteret som medlemmer af den verdenskendte feministiske performancegruppe.

De to kvinder har turneret alverdens medier siden de blev løsladt og involveret sig i kampen for at forbedre fangers rettigheder i de russiske fængsler, men var i New York på scenen uden de karakteriske farvestrålende huer, som gruppen er kendt for, ligesom arrangementet blev præsenteret som den »første legale koncert« med gruppen nogensinde.

Oven i hatten blev den såkaldte Pussy Riot-koncert opreklameret på plakater med et billede af en mand iklædt den farvestrålende skihue, til trods for at gruppen er en seperatisk kvindegruppe. 

Sandheden er, at ingen af de to kvinder i dag er medlem af gruppen, ligesom der ingen kontakt er mellem Pussy Riot og de to nu tidligere medlemmer.

Det skriver seks medlemmer af Pussy Riot i et åbent brev offentliggjort torsdag. 

I brevet skriver Pussy Riot, at de altid optræder anonyme, at deres aktioner aldrig bliver annonceret på forhånd ligesom de er tilhængere af en »anti-kapitalistisk venstrefløjsideologi«, og derfor ikke kan stå indefor arrangementet i New York. 

Læs artiklen »Russia's Pussy Riot disowns freed pair« hos BBC.   

Læs det åbne brev fra Pussy Riot her (engelsk).

Læs analysen »What Does Pussy Riot Mean Now?« hos Buzzfeed.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce