Annonce

Fagligt
10. oktober 2016 - 14:25

Tømrersvende indgår forlig og slutter flere ugers strejke

De strejkende tømrersvende ved byggeriet Axel Towers har indgået forlig med firmaet DEKO. Dermed slutter næsten tre ugers strejke og protester, der har ramt milliardbyggeriet. Arbejdet er dog endnu ikke genoptaget.

De 40 fyrede snedker- tømrersvende på milliardbyggeriet Axel Towers har mandag middag indgået forlig med deres tidligere arbejdsgiver DEKO.

DEKO og tømrersjakket forhandler lige nu om betingelserne for, at arbejdet genoptages og om betalingen for det resterende arbejde på Axel Towers.

Derfor er arbejdet endnu ikke genoptaget.

»En sejr«

- Fra vores side mener vi, at det er en sejr, siger Julius Gudmundsson talsmand for tømrersjakket til Modkraft.

- Det var det her vi kæmpede om. Vi føler, at vi er blevet hørt nu. Det er klart en sejr.

Læs mere om konflikten her: »Fyrede svende: Nu skal Axel Towers blokeres« hos Modkraft

I en fælles pressemeddelelse skriver parterne:

Der er der er nu indgået et forlig mellem Tømrersjakket på Axel Torv og DEKO.

Aftalen indebærer. at arbejdet genoptages mandag den 10. oktober, og alt arbejde inden da er afregnet i henhold til forlig mellem parterne.

Det manglende arbejde på Axel Towers aftales hurtigst muligt mellem de lokale parter ved ny forhandling.

Begge parter i konflikten tilkendegiver stor tilfredshed med, at konflikten hermed er tilendebragt ved forhandling, ligesom begge parter ønsker at genoprette den generelt gode samarbejdsånd i DEKO.

Parterne er enige om at detaljerne i forliget ikke vil blive refereret i offentligheden, og det samme gælder baggrunden for forliget.

Læs også: »Fyrede svende: Vi har holdt de fleste skruebrækkere ude«

»Startede med en helt almindelig lønforhandling«

Tømrersjakket påbegyndte den 21. september en strejke. Julius Gudmundsson har tidligere beskrevet forløbet således over for Modkraft:

- Det startede som en helt almindelig lønforhandling i foråret, hvor der var uenighed i forhold til den pris, som var givet. Vi kunne ikke blive enige om prisen. Vi har forhandlet frem og tilbage, og de har givet nogle håbløse bud. Til sidst gik de hen og dikterede lønnen og ville ikke forhandle med os længere.

- Vi nedlagde arbejdet, men firmaet sagde, at de ikke ville forhandle med os, så vi genoptog arbejdet, men derefter bød de under et af deres tidligere bud. Så blev vi rigtig vrede.

Den 3. oktober blev snedker- og tømrersvendene opsagt. Men de har fortsat strejken foran byggeriet af Axel Towers og truede med at blokere byggepladsen, hvis der blev sat udenlandsk arbejdskraft ind.

Det kom ifølge svendene dog ikke til en blokade, selvom direktøren for DEKO Peter Krogh i Ekstra Bladet netop anklaget arbejderne for at have blokeret byggepladsen. 

- Vi har opfordret til at lade være med at tage vores arbejde. Vi har ikke blokeret, men vi har opfordret dem til ikke at gå ind at arbejde, og den opfordring har de fleste fulgt, sagde Julius Gudmundsson i weekenden til Modkraft.

Læs også blogindlægget »Axel Towers - en afgørende faglig kamp«

På Facebook takker sjakket for den store opbakning, som de har fået under konflikten.

Det er endnu uklart, om alle tømrer- og snedkersvendene bliver tilbudt genansættelse. Modkraft følger sagen. 

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce