Annonce

Solidaritet
20. marts 2013 - 10:48

Skuespillere, havnearbejdere og betjente slår kreds om lærerne

Onsdag går lærerorganisationerne og store dele af den øvrige fagbevægelse på gaden i protest mod KL's trusler og regeringens indblanden. 

Under parolen: "Lærerne er de første. Hvem bliver de næste?" indkalder Frie Skolers Lærerforening, Uddannelsesforbundet, Gymnasieskolernes Lærerforening, Handelsskolernes Lærerforening, Dansk Magisterforening og Danmarks Lærerforening til protestdemonstartion mod regeringens forsøg på at blande sig i overenskomstforhandlingerne mellem lærerne og Kommunernes Landsforening.

Der vil være protester i København, Aarhus, Odense, Aalborg og Rønne. Og FOA, BUPL, HK kommunal, 3F – den offentlige gruppe, Dansk Socialrådgiverforening, Havne- og Terminalarbejderne, Dansk Sygeplejeråd, Socialpædagogernes Landsforbund, hovedorganisationen FTF og Politiforbundet bakker dem op.

Kritikken går blandt andet på, at regeringens udskældte skolereform lægger op til en ændring af lærernes arbejdstid. Samtidig har ministre og andre af regeringspartiernes politikere udtalt sig om de igangværende forhandlinger. 

Læs artiklen »Massiv støtte til lærerprotester« hos Arbejderen.

Kan du komme ned fra den danske model!

Demonstrationen skal derfor ses som et krav om, at regeringen skal repsektere den danske model, hvor arbejdsmarkedets parter forhandler overneskomst, lyder det fra lærerne. 

»Det gør vi dels for at sende et stærkt signal til regeringen om, at den skal respektere den danske model og stoppe den utidige indblanding i overenskomstforhandlingerne. Og dels for at fortælle politikerne, at vi ikke vil acceptere, at de offentligt ansatte skal betale for regeringens reformer gennem vores arbejdstidsregler, som vækstpakken er seneste eksempel på«, skriver Danmarks Lærerforening på sin hjemmeside. 

Også politiet bakker op:

- Politikerne laver reformer, hvor de regner med at høste midler fra aftaleforhandlingerne. De blander sig i den danske model. Det er nyt. Det er uhørt, og det betyder, at aftaleforhandlingerne ikke længere er en fri forhandling mellem to parter. Den er blevet politisk styret, siger formand Peter Ibsen, der »For en god ordens skyld« understreger, at betjentene vil demonstrere i civilt tøj.

De kuldsejlede forhandlinger mellem Lærernes Centralorganisation og KL om lærernes overenskomster er nu endt i Forligsinstitutionen efter uenighed om en fornyelse af lærernes arbejdstidsregler. KL har varslet lockout af lærerne, der kan træde i kraft 1. april.

Læs mere om tid og sted på Danmarks Lærerforenings hjemmeside.





Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce