Annonce

FagligtArbejderbevægelsen og arbejdskamp
Fagligt
13. oktober 2015 - 13:19

Ryanair opgiver den sidste sag mod LO

Ryanair har siden den 19. marts forsøgt at få LO dømt i Arbejdsretten pga. en happening mod flyselskabet dagen før. Nu opgiver Ryanair sagen. Dermed afsluttes den sidste sag i rækken af de civil- og fagretlige sager, som firmaet har indledt mod den danske fagbevægelse.

Tirsdag meddelte 3F Kastrup på de sociale medier, at flyselskabet Ryanair har opgivet den sidste sag mod LO i Arbejdsretten. Sagen blev indledt torsdag den 19. marts i år, efter faglige aktivister dagen forinden havde arrangeret en happening mod det irske lavprisselskab.

I anledning af Ryanairs første flyvning fra Københavns Lufthavn mødte aktivister frem med flag, hvor de hilste flyselskabet velkommen. Ifølge politiet overholdt aktivisterne samtlige sikkerhedsforanstaltninger, men alligevel blev flyet mere end tre timer forsinket. 

LO kritiserede den gang aktionen, men blev indklaget til Arbejdsretten af Ryanair, der holdt en række af organisationens medlemsforbund ansvarlige for, hvad de betegner som »en ulovlig blokade«.

Læs Modkraft-artiklen »Første Ryanair-fly i Københavns Lufthavn blev tre timer forsinket«

Ryanair opgav tidligere i år to andre arbejdsretssager, som flyselskabet ellers anlagde umiddelbart efter at det have tabt en sag om dansk fagbevægelses ret til at iværksætte konflikt og sympatikonflikt for at opnå overenskomst for de ansatte. 

3F Kastrup: Ikke flere fester foran Arbejdsretten

Formanden for 3F Kastrup, Henrik Bay-Clausen, er glad for at Ryanair endelig har opgivet sagen: 

»Vi er glade for at Ryanair endelig stopper deres juridiske felttog, og vi håber at det betyder, at Ryanair har indset at der var tale om en happening og ikke en faglig blokade.«

På 3F Kastrups facebookside har de følgende kommentar:

»Ryanair har lige meddelt at de opgiver den sidste sag i Arbejdsretten! 

De havde ellers indklaget LO på vegne af en stribe medlemsforbund, for den happening der var i lufthavnen den 18. marts i år da selskabet åbnede rute til Irland. 

Dermed har Ryanair opgivet samtlige civilretlige og fagretlige sager i Danmark. Tilbage står de to nederlag selskabet fik i hhv. Københavns Byret og Arbejdsretten. 

Der bliver altså ikke flere fester foran Arbejdsretten i denne omgang.«

 

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce