Annonce

FagligtArbejderbevægelsen og arbejdskamp
Kommentar
31. mar

Trepartsaftalen: Det store luftkastel

Ingen garanti for et eneste nyt job. Men en ladeport er nu åben for, at arbejdsgiverne kan udnytte flygtninge som billig arbejdskraft. Det er indholdet af trepartsaftalen mellem regeringen, Dansk Arbejdsgiverforening og LO. 

Fagligt
08. mar

Blå blok modarbejder ligeløn

40 år efter vedtagelsen af ligelønsloven viser det borgerlige flertal en uhørt foragt for ligestilling, ved at svække på lovens krav om kønsopdelte statistikker.

Dokument
04. mar
3

Åbent brev til LO: Bring kontanthjælpsloft og 225 timers-regel ind i trepartsforhandlinger

Fattige, udstødte og syge har ingen store organisationer bag sig. Derfor må fagbevægelsen være med til at sikre, at der er et fintmasket sikkerhedsnet, skriver netværket Bekæmp Fattigdom Nu, i åbent brev til LO.

Kommentar
02. mar

Platformskapitalismen skal stoppes

Taxachauffører i København har i februar aktioneret mod piratselskabet Uber, hvis selskabsmodel underminerer tilkæmpede lønmodtagerrettigheder.

Fagligt
26. feb

Største tillidsmandsmøde i årevis: Kommunalt oprør er startet

Flere hundrede tillidsrepræsentanter mødtes torsdag i Amager Bio for at planlægge kommunalt oprør mod massive besparelser, ikke mindst på personalet, på grund af det såkaldte »omprioriteringsbidrag«.

Fagligt
28. jan

Nordisk fagbevægelse bakker op om TTIP-aftalen med USA med visse forbehold

Nordens Faglige Sammenslutning ser forventningsfuldt frem til en handelsaftale mellem EU og USA – med forbehold for, at faglige rettigheder skal sættes i højsædet. Men det er et ubrugeligt forbehold, mener Kenneth Haar fra lobbykritiske Corporate Europe Observatory.

Fagligt
22. jan

80 skraldebiler foran Københavns Rådhus: Dyt-dyt, I har ansvaret

80 skraldebiler stoppede fredag morgen op foran Københavns Rådhus og satte hornet i bund i et forsøg på at blive hørt i kommunen. Skraldemændene protesterer mod forringelse af arbejdsmiljø og –forhold, som de mener kommunen er ansvarlig for.

Frihandel
14. jan

Fagligt aktive samles til møde imod TTIP-aftalen

Fagforeningsformand frygter at frihandelsaftale vil øge social dumping i Europa. Fagligt initiativ laver konference den 6. februar for at diskutere konsekvenser og organisere modstand mod frihandelsaftalen TTIP mellem EU og USA.

Fagligt
08. dec

Ansatte i Arbejdstilsynet : Venstre-regeringen forstår ingenting

Venstre-regeringen og dens støttepartier forstår ikke hvordan et godt arbejdsmiljø er samfundsgavnligt, udtaler medarbejdere i Arbejdstilsynet, der har ansvaret tilsyn og kontrol i Nord- og Midtjylland.

Fagligt
23. nov
3

Solidaritet i det offentlige skaber ikke lige løn

Overenskomstsystem og fagforeningsstruktur i Danmark er en hindring for at kamp for ligeløn for alvor kan komme højt på den politiske dagsorden.

Annonce