Annonce

FagligtArbejderbevægelsen og arbejdskamp
Fagligt
13. april 2015 - 15:37

Forårskonference for fagligt aktive i Horsens aflyst

Et inspirationsmøde for fagligt aktive med den optimistiske titel »Lad det spire og gro …« er blevet aflyst på grund af manglende tilslutning.

Det tidligere statsfængsel og nuværende kulturhus, Fængslet, i Horsens skulle lørdag den 18. april have lagt lokaler til et inspirationsmøde for tillidsvalgte og fagligt aktive. Konferencen skulle blandt andet have diskuteret kampen mod social dumping med udgangspunkt i både konflikten med Ryanair i Københavns Lufthavn og i Tyskland.

Men konferencen er mandag den 13. april blevet aflyst på grund af mangel på tilmeldinger. Initiativtager til konferencen er LO Horsens Hedensted. Og intensionen var at »styrke selvtilliden og kampgejsten i en tid, hvor presset på fagbevægelsen vokser og arbejdsgiverne rasler med sablen«, skriver Hans A. Sørensen, formand for LO Horsens Hedensted, på Facebook.

Aflysningen kommer samtidigt i kølvandet på at det faglige koordinationsarbejde i netværket Fagligt Ansvar tidligere på året er blevet opløst.

– Hver tid har haft sin måde at organisere fagligt aktivitet på tværs af faggrupper og landsdele – og Fagligt Ansvar havde udspillet sin, siger Hans A. Sørensen til Modkraft.

– Vi var enige om, at det var med den optimistiske erfaring, vil ville lukke ned for samarbejdet i Fagligt Ansvar. Derfor er det så meget mere deprimerende, at vi nu må aflyse inspirationskonferencen. Jeg synes ellers, at programmet var lige i øjet, siger han.

Aflysningen aktualiserer nye diskussioner om, hvordan fagligt koordinationsarbejde fremover skal organiseres, mener Hans A. Sørensen.

– Problemerne i fagbevægelsen forsvinder ikke af sig selv. Derfor er det vigtigt vi er nogen, der snarest muligt får diskuteret, hvilke initiativer, der skal til for at understøtte og genskabe en dynamisk fagbevægelse, siger han.

Og betingelserne er til stede, mener han og henviser til, at Center for Arbejdsmarkedsforskning ved Aalborg Universitet lige har offentliggjort en rapport, der påpeger, at der er bred opbakning til de faglige organisationer og det danske aftalesystem – en rapport, hvis konklusioner i øvrigt skulle have været fremlagt på konferencen.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce