Annonce

Christiania
12. oktober 2015 - 13:20

Politiet risikerer at få straffesag på nakken efter peberspray-episode

Siden midten af september har politiet intensiveret sin indsats mod Pusherstreet på Christiania. I sidste uge blev en anholdt angiveligt sprayet med peberspray, selvom han blev holdt af fire civilbetjente. Episoden efterforskes som en straffesag.

Christianitter, brugere, turister og skoleklasser på besøg i Christiania har den seneste tid været vidner til politiets intensiverede indsats på Christiania, og på fristaden anser mange politiets ageren som alt for voldsom.

Tirsdag den 6. oktober om formiddagen lykkedes det CADOK, Christianias interne dokumentargruppe, at filme en episode, hvor en række anholdte i højt tempo eskorteres ud af Christiania i forbindelse med en razzia. Én af de anholdte ser man blive båret med hovedet vendt mod jorden af fire civilbetjente, alt imens en femte betjent bruger peberspray mod den fastholdte og hjælpeløse.

Episoden er nu er indgivet til Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) og betragtes som en straffesag.

Filmet ved et tilfælde

Ifølge en af aktivisterne fra CADOK, som Modkraft har talt med, var det et rent tilfælde, at det lykkedes at filme den aktuelle episode.

Politiet havde afspærret området og nægtede folk adgang, men da de satte i gang med at løbe de anholdte ud af Christiania, lykkedes det fotografen at følge med, og fange episoden på bånd.

Politiet: Svært at tyde video

Politiet bekræfter ifølge TV 2, at der blev brugt peberspray i forbindelse med razziaen.

- Det er svært at vurdere præcist, hvad der sker på billederne. Derfor vil Københavns Politi nu indbringe sagen for Den Uafhængige Politiklagemyndighed, som så må afklare, om der er sket noget strafbart, lyder det i en udtalelse fra Københavns Politi til TV 2.

Dette er ikke et enestående tilfælde, hvor christianitter mener, at politiet unødigt bruger vold og misbruger sin magt.

På flere af de videoer, der ligger på CADOKs youtube-kanal, ser man hvorledes politiets folk i høj grad søger at forhindre aktivisterne i at filme og komme i nærheden af dets operationer, til trods for, at der i Danmark ikke findes lovhjemmel til at forbyde nogen at filme politiet, så længe politiets arbejde ikke forstyrres.

Siden episoden har der ikke været razzia i Pusherstreet.

Politianklagemyndigheden efterlyser vidner

Politiklagemyndigheden vil gerne i kontakt med vidner, som har overværet episoden eller i øvrigt har oplysninger, videooptagelser mv. til sagen.

Politiklagemyndigheden kan kontaktes på telefon 41 78 35 00 eller pr. e-mail: mail@politiklagemyndigheden.dk.

Redaktion: 
Emneord: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce