Annonce

Medier
16. januar 2015 - 13:16

Lukningstruet Arbejderen i mål med stor indsamling

Med mere end 1,3 millioner kroner i indsamlingsbøssen og 205 nye abonnenter sidste år kan den lukningstruede avis Arbejderen fortsætte. Endnu en indsamling og et nyt internationalt samarbejde skal styrke avisen yderligere i 2015.

Det er hverken unormalt, at Arbejderen samler penge ind til avisens drift, eller at de når deres mål for indsamlingen blandt læsere og venner.

Men avisen, der udgivet af Kommunistisk Parti, mistede sidste år en del af deres statslige mediestøtte og befinder sig ifølge avisens ansvarshavende redaktør nu i en regulær overlevelseskamp.

Og det har derfor skabt stor glæde på Arbejderens redaktion, at det i 2014 lykkedes at indsamle over 1,3 millioner kroner, sælge støtteaktier for 206.400 kroner samt sikre sig 205 nye abonnenter.  

– Det betyder jo, at Arbejderens fremtid er sikret i hvert fald et stykke ud i fremtiden. Men vi ved også, at det bliver op ad bakke i 2015. Men vi udkommer stadig og vi fortsætter kampen for avisens overlevelse med fornyet styrke, siger avisens ansvarshavende redaktør Birthe Sørensen i en artikel om indsamlingen i Arbejderen.

Læs artiklen »Kommunistisk dagblad i økonomiske vanskeligheder« hos Modkraft.

Læs artiklen »Revolutionen i Ryesgade« hos Information.

Læs artiklen »Kommunistisk talerør forvandles til tabloid-avis« hos Modkraft.

Nyt internationalt samarbejde

Arbejderen oplyser, at man vil søsætte endnu en indsamling i 2015 og satser på at rejse 1,2 millioner til avisens videre drift. 

Samtidig vil man forsøge at skaffe endnu flere abonnenter og gøre avisen »mere kendt«, lyder målsætningen.

Avisen har desuden indledt et samarbejde med søsteraviserne junge Welt i Tyskland, Morning Star fra Storbritanien og Zeitung vum Letzëbuerger Vollek fra Luxemborg.

Samarbejdet har allerede ført til et fælles indstik i anledning af 100-året for Første Verdenskrig, udveksling af en række artikler og fotos og redaktionelle erfaringer.

Målet er at videreudvikle det redaktionele samarbejde og knytte an til flere medier i 2015.

– Rundt om i Europa er vi mange medier, som deler målet om at styrke den fælles kamp mod krig og udbytning. Hvis vi vil udfordre den ensidige og reaktionære dagsorden, som præger mediebilledet i dag, må vi bruge vores fælles styrke. Vores vision er at skabe et samarbejde, hvor alternative, progressive medier kan sætte en anden dagsorden i Europa, sagde webredaktør på Arbejderen Freja Wedenborg i forbindelse med lancering af samarbejdet i Berlin.

Læs artiklen »Revolutionært samarbejde: Medier vil sætte alternativ dagsorden i Europa« hos Arbejderen.

Læs artiklen »Kommunistisk dagblad rejser betalingsmur« hos Modkraft.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce