Annonce

København
13. september 2013 - 15:36

LGBT-forening for etniske minoriteter i chok: Mister kommunalt tilskud

Københavns Kommune har smækket kassen i for foreningen Sabaah, der laver kulturelle og sociale aktiviteter for blandt andre homoseksuelle etniske minoriteter. Løftebrud, mener foreningen.

Et flertal i Københavns Borgerrepræsentation har i forbindelse med vedtagelsen af budgetaftalen for næste år torsdag besluttet ikke at forlænge den økonomiske støtte til foreningen Sabaah, der siden 2006 har arbejdet for at støtte homo- bi- og transseksuelle med anden etnisk baggrund end dansk.

Foreningen modtog i 2009 en fireårig bevilling på 450.000 kroner, som blandt andet er gået til at drive et sekretariat med to studentermedhjælpere, rådgivning samt sociale og kulturelle aktiviteter for unge.  

Men nu er det slut – bevillingen bliver ikke forlænget.

– Det undrer os at vi kan bruges når der skal tales integration og dialog i medierne, men vi bliver glemt i en budgetforhandling, skriver Sabaah i en pressemeddelelse, hvor de også skriver, at de er i »chok« over »løftebruddet«.

Læs pressemeddelelsen »Københavns Kommune bryder løfte til homoseksuelle Ali på Nørrebro« hos Sabaah.

Læs kommentaren »Homopinion: Ingen midler til Sabaah i Københavns budgetforlig« hos Homotropolis.

»En forglemmelse«

Kommunikationsansvarlig for Sabaah, Fahad Saeed, siger til Modkraft, at man i foreningen havde en »klar forventning« om at den økonomiske støtte ville fortsætte.

Blandt andet, fordi foreningen har været i løbende kontakt med forligsparterne – Enhedslisten, SF, Socialdemokraterne og De Radikale.

Men tilsyneladende er foreningen blevet glemt i forbindelse med forhandlingerne om næste års budget.

– Vi er efterfølgende blevet kontaktet af en ansat hos Integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (De Radikale, red.), som fortæller, at der er tale om forglemmelse, siger Fahad Saeed til Modkraft.

Han siger også, at man nu vil forsøge at finde penge til at fortsætte foreningens arbejde via private eller statslige kanaler.

– Københavns Kommune er en af vores nærmeste samarbejdspartere, så vi er selvfølgelig meget kede af det. Men håber at få en konstruktiv løsning. Vi vil gå gang med fundraising og desuden kontakte Social- og integrationsministeriet, fortæller Fahad Saeed.

Han siger at foreningen har året ud til at finde pengene – ellers må de opsige deres lokaler og fyre de to studentermedhjælpere, som er ansat til at drive Sabaah's sekretariat.

Læs artiklen »Seksuelle minoriteter fra ikke-vestlige lande kysser livet « hos Modkraft.

Læs artiklen »Sabaah har åbnet nyt kultursted i Kødbyen« hos Modkraft.

Overrasket borgmester

Det har ikke været muligt for Modkraft at få en kommentar fra Beskæftigelses- og Integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R).

Men i en skriftlig kommentar sendt til magasinet Homotropolis referet på magasinets facebook fredag aften udtaler borgmesteren:

- Jeg er både overrasket og ærgerlig over situationen. Jeg var desværre ikke vidende om, at Sabaahs bevilling udløber. Ingen tvivl om, at Sabaah er en vigtig og god samarbejdspartner, og jeg vil nu undersøge, hvad vi kan gøre for at hjælpe dem, skriver Anna Mee Allerslev fortsætter:

- Det vil være utroværdigt, hvis jeg lovede noget. Det har jeg også sagt til Sabaah, men jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at hjælpe dem. Jeg støtter meget op om Sabaahs arbejde og sag, så jeg vil gøre hvad jeg kan. Det er radikalt hjerteblod, som Sabaah er garanten for, så vi er meget kede af det.

Besøg Homotropolis' facebook-side.

Ø: Vi prøvede

Ifølge medlem af Borgerrepræsentationen og teknik- og miljøordfører for Enhedslisten Morten Kabell, så forsøgte Enhedslisten at få sat Sabaah på dagsordenen i forbindelse med budgetforhandlingerne.

Men at der ikke var opbakning fra de andre partier.

– Vi gjorde opmærksom på, at der var en række projekter, herunder Sabaah, som mistede deres bevilling ved årsskiftet. Men der var ikke vilje til at se på det hos de andre partier. Man ville i stedet fokusere på at støtte nye initiativer og der skal flere end Enhedslisten til at træffe beslutningen, fortæller Morten Kabell til Modkraft.  

Læs mere om »Københavns Kommunes budget for 2014 - ’Stærke skoler – Stærk by’« her.

Besøg Sabaah's hjemmeside her.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce