Annonce

8. marts
5. marts 2015 - 14:58

Kvindekampdag fejres hele weekenden, se hvor og hvordan

Kvindernes Internationale Kampdag markeres i år både lørdag den 7. og søndag 8. marts med politiske, kulturelle og sociale begivenheder over hele landet. Vi har samlet et udpluk.

I år falder den 8. marts – Kvindernes Internationale Kampdag – på en søndag, og det betyder at der er rig mulighed for at udvide nedbrydelsen af patriarkatet, klassesamfundet og de dertilhørende undertrykkende strukturer til en hel weekend. 

Lørdag kan du varme op med Hip Hop For Peace, hvor en række kvindelige kunstnere har slået sig sammen med Dansk Kvindesamfund under den fælles målsætning at »stå sammen og sige fra overfor racistiske overgreb mod vores søstre«.

Samme dag fejrer Jytte Hilden de 99 største feminister med musik og debat i Politikens Hus og Kvindehuset lægger lokaler til Feministisk Fest Før Stormen for Oplæg, hvor alle transpersoner, lesbiske, bi- og heteroseksuelle kvinder inviteres til queerprotestmusik og debat om ”forskellige positioneringer i fht. brug af dildo indenfor lesbisk kultur”.

I Aarhus inviterer Kvindemuseet lørdag til arrangementet »Kønsballade«, hvor spørgsmålet »Kød, blod, hjerne og hjerte. Vi rummer det hele - og mere til! Alligevel er der kæmpe stor forskel på, hvordan vi opfatter os selv, vores krop og vores indre. Hvad vil det sige at være kvinde - Og hvad sker der, når vi falder uden for samfundets (køns)kategorier?« debatteres.

Sideløbende kan du deltage i Amnesty Internationals kampagne mod udskamning af voldtægtsofre.

Fagligt, fugtigt og festligt

På selve kampdagen om søndagen kan du deltage i 8. Marts Initiativets årligt tilbagevendende demonstration på Rådhuspladsen i København for et sexkøbsforbud, du kan debattere adoption, racisme, moderskab og »Hvorfor mange kvindelige forfattere er blevet "glemt" i litteraturhistorien« på Arbejdermuseet.

Eller du kan være med til at ligestille Wikipedia – hvor mindre end 13% af bidragsyderne er kvinder og blot en tiendedel af artikler om kunst, kultur og forskning omhandler kvinder – når initiativet We Can overtager Den Fri Udstillingsbygning på Østerbro i København.

Fagbevægelsen blæser også til kamp rundt omkring i landet, blandt andre LO København, LO Fyn, HK og FOA.

Danner sætter ’Uagtsom voldtægt’ på dagsordenen i huset i Nansensgade i København, Libertære Socialister diskuterer seksualpolitik og »Hvorfor ligestillingskampen er gået i stå?« i Solidaritetshuset på Nørrebro, mens SUF kræver ligeløn på Dronning Louises Bro, Nationalmuseet laver historisk og patrikatkritisk undertøjsshow, Kvinfo inviterer til fest i Vega med stand-up, musik og taler og Selskab For Ligestilling og Dansk Kvindesamfund inviterer til »Gin og gender« i cafe Mellemrummet i København.

Læs også: »KaPow Collectives guide til Kvindernes Internationale Kampdag« hos Modkraft.

Se også linksamlingen 8. marts : oprindelse og historie (med oversigtt ove nogle arragmenter omkring 8. marts.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce