Annonce

Demonstration
27. maj 2013 - 19:51

Global protestaktion mod GMO-giganten Monsanto

Der var demonstration i 436 byer i 52 lande over hele verden lørdag mod den kontroversielle kemi- og fødevarevirksomhed Monsanto og udbredelsen af deres genmodificerede produkter.

Ifølge arrangørerne af en verdensomspændende aktionsdag mod den kontroversielle kemi- og fødevarevirksomhed Monsanto deltog op mod to millioner mennesker lørdag den 25. maj i demonstrationer i 436 byer i 52 lande over hele verden under parolen »March Against Monsanto«.

Demonstranterne ønsker mærkning af genmodificerede fødevarer og protesterede imod udbredelsen af Monsantos produkter, som de mener er skadelig for menneskers sundhed såvel som naturen.

– Forskning har vist, at Monsantos genmodificerede fødevarer kan føre til alvorlige sundhedsproblemer, som kræft, sterilitet og misdannelser hos fostre, lyder det fra March Against Monsanto i en pressemeddelelse.

Organisationen peger også på, at de amerikanske fødevaremyndigheder, Food and Drug Administration, er ledet af tidligere ledende medarbejdere i Monsanto, og protesten kommer efter, at den amerikanske kongres i marts vedtog en lov, der gør det umuligt for landets domstole, at forbyde fremstilling eller salget af genmodicerede produkter.

Læs artiklen »Why Do We March?« hos March Against Monsanto.

Læs artiklen »Global march challenges Monsanto's dominance: TIMELINE« hos RT.com

Se nyhedsindslaget »US takes to streets to march against Monsanto & GMO future« hos RT.

I København gik omkring 50 mennesker lørdag i demonstration til advokatfirmaet Eversheds, som repræsenterer Monsanto i Danmark, og »besatte« firmaets lobby for at vise deres utilfredshed med produktion af genmodificerede fødevarer. 

Se video fra demonstrationen i København.

Læs artiklen »'March Against Monsanto' Protesters Rally Against U.S. Seed Giant And GMO Products« i Huffington Post.

Læs artiklen »From Alaska to Florida: Americans take to streets against Monsanto and GMOs« hos RT.

Læs kommentaren »EU/USA-aftale sniger GMO'er over Atlanten« hos Modkraft.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce