Annonce

ModKulturRefleksioner i den levende kultur
hampepartiet
8. juni 2012 - 13:02

Er vi hjernedøde hashvrag?

Hampepartiets formand, Klaus Trier Tuxen, er harm over blogger Mikkel Skov Petersens nedrakning af partiet. »Det kan godt være, du mener, at vi er bevis for, at cannabisnydelse i store mængder ikke er sundt«, skriver han og fortsætter: »Jeg synes, det er plat«.

Kære Mikkel Skov Petersen.

Jeg synes det er nogle billige points, du scorer på at nedrakke Hampepartiet. Ellers er det en ok artikel, du har lavet, med mange gode argumenter for fri cannabis, og derfor synes jeg, det er ærgeligt og unødvendigt, at du skal hakke på os.

Du har ret i, at Hampepartiet og marijuana marchen er »subkulturelle« fænomener og derfor har svært ved at blive taget alvorligt i de fleste medier, men vi er en bevægelse for folket, der nyder cannabis.

Det kan godt være, vi ikke er strømlinede og vandkæmmede, men vi prøver da at gøre noget ved det.

Den ros burde du give os, hvis du er en god socialist, hvilket jeg går ud fra, at du ser dig selv som.

Jeg synes, du virker lidt som en snob, når du siger, at nogle navngivne kendte er »langt mere potente ambassadører« for cannabis, end vi er.

Det er ikke for at sige noget dårligt om dem, men hvor mange resultater har de så opnået, og hvor tit går de reelt frem? (Det skal lige siges, at jeg har stor respekt for disse personer, især yder Dan Rachlin en stor indsats).

Jeg synes, at din måde at nedgøre os på, minder mig om den metode, mange højredrejede medier benytter sig af, for at hænge folk ud.

Det kan godt være, at du mener, at vi er et bevis på, at cannabisnydelse i store mængder ikke er godt.

Jeg syntes, det er plat, du hænger Hampepartiet ud som en forsamling af hjernedøde hashvrag.

Hvis denne kritik især er hægtet på mig, da jeg tit tegner partiet udadtil, finder jeg det især ærgeligt, da jeg pt. er igang med en længere rygepause.

Jeg vil også fortælle, at begivenheden i 1969, hvor nogle kunstnere røg cannabis på kulturministerens trappe, faktisk ikke var en manifestation for fri cannabis, men en støtteaktion for et alternativ teater. Det er jeg blevet bedt om at sige fra flere af dem, som deltog i den.

Til sidst vil jeg sige, at hvis du går så meget ind for fri cannabis, som jeg kan læse, du gør, bør du selv gå frem som bannerfører og vise os vejen, da du jo åbenbart er hævet over os og kan sidde i dit elfenbenstårn og rakke os ned på denne tarvelige måde.

Håber, det er ok, jeg lige lufter min harme over din nedgørelse af det parti, som jeg er formand for.

Med kammeratlig grøn hilsen

Klaus Trier Tuxen
(Formand for Hampepartiet).

Læs Mikkel Skov Petersens blogindlæg »Der findes ikke ét eneste godt argument for forbuddet mod cannabis« her.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce