Annonce

KontradoxaBaggrund, analyse og kronikker
Kommentar
24. januar 2014 - 10:35

Dong-salg undergraver kampen mod skattely…

SF's formand samt ministre skal enten give en regulær argumentation  eller lave en U-vending og indrømme salget af Dong-aktier til Goldman Sachs er fejl.

»Man skal altid kunne diskutere vigtige beslutninger. Men beslutningen om Dong er truffet og lad os nu bruge kræfterne på at skabe grundlag for flere danske arbejdspladser!

Sådan lyder udmeldingen på Socialminister Mette Frederiksens facebookprofil torsdag den 23. januar.

Bizar holdning.

Dels finder den endelige behandling afgørelse af salget af Dong først sted torsdag den 30. januar. Så det er sådan set processuelt forkert, hvad ministeren skriver.

Men det virker også nærmest grænsende til det groteske, at en centrumvenstre ledet regering vil sælge ud af Danmarks grønne infrastruktur via Luxembourg til et selskab, som er notorisk kendt for skattesvindel.

Og så uden en solid forklaring?

Fra mit eget parti, SF, er der radiotavshed. Og de små pip, som har lydt fra SF’s politiske ordfører Lisbeth Bech Poulsen om, at dette skulle være den rette aftale, har i hvert fald ikke overbevist mig. Kun gjort mig mere skeptisk.

OK, SF. Det er nu!

Enten stiller I - SF's formand samt ministre –  op, forsvarer den aftale og kommer med en ordentlig  argumentation ... ellers laver I en kæmpe U-vending og indrømme, at I ganske enkelt ikke kunne overskue de strategiske overvejelser, som lå bag aftalen.

Selv frygter jeg, at regeringen er ved at grave sin egen grav. DONG-salg undergraver i hvert fald regeringens paroler om at gå til kamp mod skattely. Og det er vel i sig selv slemt nok?

Go with the flow-strategi virker ikke. Træd i karakter. Nu.

Hvis I er det mindste i tvivl om perspektiverne, sig fra. Hvis I er sikre I jeres sag, forklar jer.

Der er ikke skyggen af opbakning hverken i bagland eller befolkningen til en usikker aftale.

Anne-Mette Wehmüller er spidskandidat til Europa-Parlamentet for SF.

Støt underskriftindsamlingen mod salg af Dong-aktier til Goldman Sachs

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce