Annonce

KontradoxaBaggrund, analyse og kronikker
kommentar
6. maj 2013 - 16:03

Demokratiet skal udvides, ikke indskrænkes

Jeg er socialist, fordi jeg er imod krig, vold, våben og undertrykkelse, skriver Jonathan Simmel i et åbent brev som svar på anklager om voldsromantik.

Kære kammerater.

Siden weekenden har der været en masse udlægninger af, hvad jeg har udtalt omkring en kommende samfundsomvæltning og min holdning til demokrati.

Læs artiklen "Vi kan godt acceptere en væbnet revolution i Danmark" i Berlingske Politiko.

Læs artiklen "Johanne lettet: Enhedslisten dropper revolutionær kandidat" hos BT.

Lad mig derfor slå følgende fast, som jeg har sagt før, under og efter Enhedslistens Årsmøde (i punktform for at undgå en akademisk afhandling, og med respekt for læserne):

- Jeg er socialist, fordi jeg er modstander af krig, vold, våben og undertrykkelse

- Jeg er socialist, fordi jeg er ultra demokrat og mener, at alle dele af samfundet skal demokratiseres, og beslutningerne ikke skal overlades til de få, der sidder på magten eller jordens rigdomme.

- En omvæltning af det nuværende samfund til et mere solidarisk samfund skal ske med massiv opbakning i befolkningen.

- Dette befolkningsflertal skal dokumenteres og manifesteres, så det er tydeligt for enhver.

- Diskussionen om en revolution / samfundsomvæltning er teoretisk og i bedste fald om mange år, derfor kan vi endnu ikke sige, hvordan dette vil ske - Det er måske først kommende generationers kamp og skal inkludere den brede del af befolkningen - derfor må de også afgøre, hvordan den skal udformes, og ikke os.

- Jeg har svært ved at tro på, at de, der nu sidder på magten, guldet og rigdommen, vil give det frivilligt fra sig, blot fordi flertallet ønsker det. Jeg tror, de vil gå til modangreb, såfremt de stadigvæk kontrollerer magtapparatet, præcis som al historie beviser. Derfor mener jeg, at magtapparatet skal tages fra dem, når vi har en massiv opbakning i befolkningen - Men i modsætning til, hvordan det måske kan læses i medierne, så har jeg aldrig ment, at vi skulle bruge magtapparatet offensivt, vores kamp har altid været en defensiv forsvarskamp, for at beholde de tilkæmpede sejre. Derfor ønsker vi heller aldrig at løsne et skud eller bruge vold for at opnå vores resultater, men vil ene og alene forholde os retten til at forsvare os selv, såfremt et mindretal vælger at bekæmpe flertallet offensivt og voldeligt.

- Mit mål med samfundsomvæltningen er en udvidelse af demokratiet, der skal inkludere alle dele af vores samfund og liv, f.eks. arbejdsliv, uddannelse, samfundsøkonomi, finansiel sektor, produktiv sektor mm.

- For at opnå bedst muligt demokrati kræver det, at alle forsvares i deres frihedsrettigheder, men også sikres bedre mulighed for at kunne deltage i den politiske debat og have indflydelse på deres liv, ikke kun gennem kryds hvert fjerde år, men i dagligdagen. Politik, samfundstanker og ideologier skal ikke kun være for en lille kerne af befolkningen, men skal være for alle, og alle skal indgå i at have indflydelse på samfundet

- Det politiske system, jeg håber på, er ikke kun indskrænket til et lille land i en stor verden, men er fælles med kammerater over hele verden, der kæmper samme kamp for et mere solidarisk samfund. Derfor skal denne kamp også vindes mod styrer i f.eks. Nordkorea og Syrien.

- Alle nuværende systemer har et væbnet organ til at bekæmpe terror og forsvare deres systemer, samme ret ønsker jeg mig i fremtiden - desværre, ville helst være fri for behovet i at beskytte mod terror.

Lad mig sidst af alt slå fast, at grunden til, at jeg som tidligere folketingskandidat overhovedet fandt det muligt at udtale ovenstående ting, er, at jeg klart mener, det ligger indenfor rammerne af Enhedslistens principprogram, som på pågældende tidspunkt var eneste vedtagne politik på området.

Enhedslisten har nu påbegyndt en revision af principprogrammet. Hvis tilgangen til ovenstående emne ændres i denne ombæring, er det klart, at man som evt. kandidat loyalt skal forsvare det nye program - ligeså vel som jeg forventer, at andre kandidater ej heller modsiger vores fælles vedtagne holdninger.

Venlig Hilsen
- Jonathan

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce