Annonce

Politik
9. august 2016 - 15:55

Danskernes Parti erklærer sig klar til Folketinget: Men ministeriet har intet hørt fra partiet

Danskernes Partis formand erklærer, at partiet er klar til at stille op til Folketinget. I Indenrigsministeriet har man dog intet hørt fra partiet, der derfor endnu ikke officielt opstillingsberettiget.

Tidligere DNSB-medlem og nuværende formand for Danskernes Parti lover i en video på Facebook, at partiet kommer i Folketinget, og at han lige har fået en nyhed om partiets opstilling til Folketinget.

På de sociale medier bliver der derfor spekuleret heftigt i, om partiet har fået nok vælgererklæringer til at stille op til Folketinget. 

Men partiet er officielt set langt fra at være opstillingsberettigede.

Ifølge Christine Boeskov, der er valgkonsulent i Social- og Indenrigsministeriet, har ministeriet nemlig intet hørt fra partiet.

Og det kræver en såkaldt anmeldelse fra partiet, før ministeriet kan gå i gang med at undersøge, om vælgererklæringerne er gyldige.

Det forklarer hun til Modkraft.

Det kræver lidt over 20.000 gyldige vælgererklæringer at blive opstillingsberettiget til Folketinget

Beskyldt for at opfordre til folkemord

Partiet ønsker blandt andet at »hjemsende ikke-vestlige personer fra Danmark« og en busreklame for partiet blev i marts beskyldt for »opfordring til folkemord«. 

Læs artiklen »Busselskabet Movia reklamerer for højreekstremt parti« på Modkraft

Redox-rapporten »Demokratiske nazister« afdækkede i 2013 partiets historie, struktur, politik, strategi og medlemsskare og konkluderede, at Danskernes Parti er et sammenrend af nuværende og tidligere medlemmer af en række militante nazistiske grupper.

Daniel Carlsen dannede Danskernes Parti i 2011 efter at have meldt sig ud af Danmarks Nationalsocialistiske bevægelse. Han har flere gange benægtet systematisk udryddelse af jøder under 2. Verdenskrig. Til Avisen.dk kaldte han i 2008 Hitlers tanker om et rent Tyskland for »et forbillede for Danmark«.

I dag tager han dog afstand fra holocaustbenægtelse og betegner sig selv som »nationaldemokrat.«

Læs mere her: »Kritisk fokus på Danskernes Parti« 

Læs mere i artiklen »Redox: Derfor er den nationalkonservative bevægelse i fremgang«

Ifølge Modkrafts oplysninger indsendte Daniel Carlsen i marts måned en klage til indenrigsminister Karen Ellemann (V), fordi han havde fået henvendelser fra vælgere, der ikke kunne bekræfte deres vælgererklæringer i det nye digitale system, der blev indført tidligere på året. Det var »aktivt med til at sabotere den demokratiske proces,« skrev han.

Men nu er han efter eget udsag alligevel kommet langt.

Læs mere her: »Danskernes parti får støtte fra udlandet«

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce