Annonce

ModKulturRefleksioner i den levende kultur

Redaktionen Modkultur dækker værker og andre refleksioner i den levende kultur, som vi skaber eller interagerer med.

Hvad end det drejer sig om spejlinger af magtforhold eller landskaber, eller om spejlknusning eller om troldspejlets magi, er det interessant for Modkultur.

Redaktionen kan kontaktes på adressen modkultur@modkraft.dk

Medlemmer af redaktionen er:

Malte Conrad
Linda Pedersen
Samuel Ben Israel

Roskilde Festival
2. juli 2016 - 16:10
Neil Young omvendte tvivlere fredag aften på Orange Scene. Tre timers kærlighed til guitarer på langfart i en langstrakt, men også grund-rockende affære.
hampepartiet
8. juni 2012 - 13:02
Hampepartiets formand, Klaus Trier Tuxen, er harm over blogger Mikkel Skov Petersens nedrakning af partiet.
udtalelse
29. maj 2012 - 20:45
Først når Partyborgmesteren fra Distortion-festivalen er væk, kan vi blive afhængige af hinanden og for alvor afvikle gadefester sammen.
Litteratur
21. januar 2017 - 12:06
GUIDE: Har du et minimum af politisk bevidsthed eller etisk egagement, er George Orwell et must-read. I anledning af årsdagen for den engelske forfatters alt for tidlige bortgang bringer vi her en kort introduktion til forfatterskabets lysere sider.
4. januar 2017 - 12:05
Med vitalitet og en politisk indignation, der får Beyoncé til at ligne en undskyldning for sig selv, skaber Camae Ayewa under navnet Moor Mother poetisk protestmusik, som sætter spørgsmålstegn ved racisme, ulighed og musikindustriens evne til at gøre sorte kvinder til salgssucceser.
Boganmeldelse
30. december 2016 - 11:46
ANMELDELSE: Så godt som alle lande i verden er historisk bygget op på slaveri. Rigdom er hobet op gennem den ufri arbejdskraft - slaveriet. Og trods forbud eksisterer det stadig i dag. En ny bog giver indblik i de mange forskellige typer af slaveri verden over.
Film
20. december 2016 - 13:25
FILMANMELDLSE: I den nye Star Wars-film begår 'de gode' rebeller også fejl i en tid, hvor alt falder sammen om ørerne på dem. »Rebellerne skal tage stilling til hårde prioriteringer og diskuterer løbende mål og midler i deres kamp nøjagtig, som man også må det, hvis man vil være revolutionær i den virkelige verden.«
Ny bog
23. november 2016 - 15:12
ANMELDELSE: Kan du forestille dig et samfund, der fungerer uden økonomisk vækst? Det kan forfatterne til en ny antologi. Den præsenterer en række visioner for omstillingen til et bæredygtigt samfund.
Interview
15. november 2016 - 10:56
Den tidligere ANC-politiker Andrew Feinstein er direktør for en organisation mod korruption og har undersøgt en lang række våbenhandler. Han er aldrig stødt på en »ren« handel og vil derfor slet ikke afvise, at der har været korruption i forbindelse med Danmarks køb af nye kampfly.
Film
11. november 2016 - 17:13
ANMELDELSE: Ny dokumentarfilm burde være med til at booste fredsbevægelsen og kan ses som et indlæg i diskussionerne om Danmarks kommende store militære anskaffelser - selvkørende haubitser og F35-jagerflyene.

Sider

Annonce