Annonce

Geo-politik
13. april 2014 - 18:54
Links til artikler og sites om Ukraine og Krim efter opstanden / Links to articles and sites on Ukraine and Crimea after the resurrection.
Ukraine
10. marts 2014 - 19:15
Links med analyser og debat om oprøret i Ukraine og Ruslands angreb på Krim-halvøen.
Erindring
23. august 2016 - 13:09
ANALYSE: En af hovedgaderne i Kiev er blevet omdøbt til Stepan Banderas Avenue til minde om en ukrainske fascistleder. Tidligere sovjetrepublikker genopretter det gode navn og ry hos fascistiske bevægelser, skriver historiker.
Analyse
27. april 2016 - 9:06
Tænder man for den tv-kanal, som Ukraines præsident, multimillionæren Petro Poroshenko, stadig ejer, ser man straks oppe i venstre hjørne dets logo, som oversat til tysk ville lyde »Ukraine über alles«.
Anmeldelse
9. marts 2016 - 10:17
Jens Jørgen Nielsens bog om Ukraine er en skræmmende bog, fordi den så klart viser, at Vestens tale om demokrati er et tyndt skin, der bortkastes, når det er 'de forkerte,' der bliver valgt. Og en desillusionerende bog, fordi vi også ser, hvordan næsten alle vestlige medier uden skrupler retter ind og undertrykker al kritisk sans.
Udland
22. december 2015 - 15:55
En domstol i hovedstaden Kiev har stadfæstet en beslutning fra justitsministeriet i Ukraine om at forbyde kommunistpartiets aktiviteter og opstilling til valg.
Udland
7. maj 2015 - 11:16
Hvor er Ukraine på vej hen? På trods af våbenhvilen mellem Ukraines regering og de to præsidenter fra de selvudnævnte folkerepublikker i regionerne Lugansk og Donetsk, den såkaldte Minsk 2-aftale, er der ingen positiv udvikling at følge i landet. Selve aftalen bliver delvist overholdt. Der bliver stadig berettet om skudvekslinger, til tider også med tunge våben, der ellers, ifølge aftalen, ikke må befinde sig inden for en afstand af 50 km fra frontlinjen. Begge sider beskylder hinanden, vanen tro, for gensidigt at bryde ildpausen. Dog fortsætter kampene ikke med samme intensitet som før Minsk...
Ukraine
27. april 2015 - 9:19
Styret i Kiev slår en streg over Ukraines 70 år som sovjetrepublik, vælter statuer, jagter kommunister og hylder Nazitysklands ukrainske kollaboratører. Polsk forsker: »Dette er eneste land i Europa der gør nynazisme til sin ideologi«.
Baggrund
31. marts 2015 - 9:48
Majdan-opstanden for et år siden udløste ingen revolution. I stedet har oligarkiet konsolideret sin magt. Udviklingen i Ukraine viser tegn på snigende fascisme.
Kommentar
20. marts 2015 - 11:23
Venstrefløjen i Danmark har været alt for tøvende og tilbageholdende i kritikken af udviklingen i Ukraine – også selv om det indirekte bliver et forsvar for et autoritært Rusland.

Sider

Annonce