Annonce

Udland
22. december 2015 - 15:55

Kommunistpartiet forbydes i Ukraine

En domstol i hovedstaden Kiev har stadfæstet en beslutning fra justitsministeriet i Ukraine om at forbyde kommunistpartiets aktiviteter og opstilling til valg.

En distriksdomstol i Kiev, hovedstaden i Ukraine har onsdag den 16. december godkendt en beslutning i justitsministeriet om at forbyde Ukraines kommunistparti, herunder at at deltage i valg og udøve politisk aktivitet. Beslutning begrundes i beskyldning om at kommunistpartiet opfordrer til  »etnisk had«, friheds- og menneskeretskrænkelser samt »promovering af separatisme«, skriver aviserne The Guardian og The Independent.

Ukraine vedtog tidligere på året flere kontroversielle love, der forbød brugen af Sovjetunionens symboler og forbud mod brug af ordet »kommunist«.

Kommunistpartiet i Ukraine har imidlertid nægtet at ændre sit navn, logo og vedtægter i overensstemmelse med lovgivningen.

Beslutningen kritiseres af blandt andet Amnesty International.

Læs artiklen »Ukraine bans communist party for ’promoting separatism’« hos The  Guardian

Læs artiklen »Communist party banned in Ukraine by Kiev court« hos The Independent

Rivalisering mellem USA og Rusland

De ukrainske myndigheder offentliggjorde i september måned en liste over folk, der blev nægtet indrejsetiladelse i landet, herunder et dusin journalister, primært fra Rusland.

Regeringen i Kiev og separatister fra landet russisk-talende mindretal i det østlige Ukraine har gennem længere tid været i væbnet konflikt, efter et vestligt orienteret styre blev indsat oven på det såkaldte Maidan-oprør.

Den internationale Valutafond har i starten af december besluttet at fravige sit regelsæt for at yde nye lån til Ukraine, angiveligt for undgå en statsbankerot, men muligvis også på grund af USA’s rivalisering med Rusland, skriver den tyske avis Deutsche Wirtschafts Nachrichten. 

Sådan opfattes beslutningen i det mindst af ruslands finansminister Anton Siluanow,

Læs artiklen »Scharfer Protest aus Russland: IWF ändert Kredit-Regeln zugunsten Ukraine« hos Deutsche Wirtschafts Nachrichten

 

 

 

 

 

 

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce