Annonce

LBGT
19. juni 2016 - 19:42
Massenedskydningen i Orlando, Florida, er anledning til at genfremkalde denne linkbox om kampen mod homofobi m.m: Christopher Street’s Stonewall Inn i Greenwich Village, hvor modstand og opstand betegner den nye homo-bevægelses fødsel. Se vores linkbox om "Stonewall 1969" In English: The recent killings in Orlando, Florida, is the reason to look back at the fight against gay oppression and homofobia: Christoper Street's Stonewall Inn was the center of riot and rebellion in 1969, that was the birth of the new LBGT-movement. Se our link collection on "Stonewall 1969"
Af Liv Rolf Mertz
30. august 2014 - 9:39
Har vi glemt, at asylaktivister for blot fem år siden blev smidt ud af Copenhagen Pride under henvisning til dennes status som en fest snarere end en politisk demonstration?
Debat
25. august 2016 - 14:45
KOMMENTAR: Det er et tomt symbol, når LGBT Danmark giver en pris og et skulderklap til Folketingets Sundhedsudvalg, der ikke har gjort noget for transrettigheder, mener Transpolitisk Forum
Copenhagen Pride
24. august 2016 - 14:03
Aktivister fra Østafrika fortalte under flere sikkerhedsforanstaltninger på Copenhagen Pride om deres liv i lande, hvor man må flygte eller bruge kreative kneb for at organisere sig og kæmpe for LGBT-rettigheder.
Kommentar
23. juni 2016 - 14:15
Efter drabet på 49 mennesker på LGBT-natklubben Pulse i Orlando i Florida har præsidenter, præsidentkandidater og medier udlagt udåden som international terrorisme. Men ifølge nogle kommentatorer gør udlægningen et for stort nummer af gerningsmandens religion istedet for at pege på det udbredte had og intolerance overfor seksuelle minoriteter og paralellerne til masseskyderier, som ingenting har med Islam eller IS at gøre.
Kommentar
22. juni 2016 - 10:26
I kølvandet på det forfærdelige masseskyderi, der foregik i Orlando, Florida, har LGBT'ere fra Danmark vist sympati med ofrene samt ofrenes familier. Hændelsen bliver betegnet som en hatecrime. Der er blevet tweetet, afholdt en mindehøjtidelighed, og den almene Facebook-bruger, der sympatiserer med ofrene for hændelsen, har kunne skifte sit profilbillede ud med et regnbuefarvet logo. Efter attentatet mod Charlie Hebdo blev Facebook et sted, hvor vi kunne få afløb for vores følelser. Vi, der følte, at attentatet var et angreb på vestens ytringsfrihed, og vi, der følte sympati med ofrene samt...
Pride
21. juni 2016 - 14:48
Istanbul Pride er aflyst af de tyrkiske myndigheder, der i weekenden mødte march for transkønnede med tåregas og gummikugler. Copenhagen Pride »fordømmer overgreb og aflysningen«.
Kommentar
7. juni 2016 - 10:00
Det er symbolpolitik og spin, der skal give Danmark et ry for god behandling mod transkønnede, når diagnosen ‘transsexualisme’ ændres og flyttes fra psykiatrien, men ikke fjernes helt. Konsekvenserne bliver en ensretning af folks kroppe, siger Laura Mølgaard Tams, der har meldt sig ud af LGBT Danmark, fordi de ikke varetager transkønnedes politiske interesser.
Kommentar
2. juni 2016 - 15:59
Når LGBT Danmark alligevel ikke mener, at behandlingen af transpersoner skal ud fra Sexologisk klinik og dermed psykiatrien, gør de kampen for transrettigheder i det politiske landskab sværere. Det mener Transpolitisk Forum, der kræver et nyt system og kalder på solidaritet fra landsorganisationen.
Nepal
1. september 2015 - 10:30
I et farve spækket optog dansede hundredevis af nepalesiske LGBT personer søndag gennem gaderne i Kathmandu i et fælles opråb om accept af homo-ægteskaber og rettigheder for seksuelle minoriteter.

Sider

Annonce