Regeringen har afsat 28 millioner kroner til uddannelse af køkkenmedarbejdere, indføre 60 procent økologi samt stoppe madspild og lave mere klimavenlig i offenlige køkkener.
For at sætte mere fart i omlægningen til økologi i de offentlige køkkener afsætter regeringen i år yderligere 28 millioner kroner til formålet.
Den økonomiske vitaminindsprøjtning skal skubbe i den rigtige retning mod opfyldelsen af regeringens mål om omstilling af offentlige køkkener til 60 procent økologi, skriver Ritzau.
Målet er led i regeringens Økologiske Handlingsplan 2020. Det skal blandt andet bidrage til en fordobling af det økologiske landbrugsareal frem mod 2020 ved at øge efterspørgslen på økologiske råvarer.
De nye midler går til uddannelse af køkkenmedarbejdere, som udover at indføre 60 procent økologi også reducerer madspild og skaber sundere og mere klimavenlig mad med mere grønt og mindre kød - alt sammen indenfor eksisterende budgetter.
I københavn har man allerede fået målet.
I dag er 75 procent af al mad i de offentlige køkkener i hovedstaden således økologiske og kommunen har nu sat et nyt mål om 90 procent økologi i 2015.
Læs artiklen »Ny støtte til mere økologi i offentlige køkkener« hos Økologisk Landsforening.
Læs artiklen »Danskerne er vilde med økologiske varer« hos Organic Today.