Annonce

Højrefløj
14. november 2013 - 14:36

Europæisk højrealliance skaber dansk-svensk splid

Uenighed mellem Dansk Folkeparti og deres søsterparti Sverigedemokraterne om ny fælleseuropæisk alliance med det højreekstreme Front National fra Frankrig. 

Den hollanske islamkritiker Geert Wilders, og hans parti, Frihedspartiet, præsenterede onsdag den 14. november sammen med lederen for det kontroversielle franske Front National, Marine Le Pen, en ny paneuropæisk alliance, der skal styrke højrefløjen i Europa-Parlamentet.

Dansk Folkeparti og deres svenske søsterparti Sverigesdemokraterne er blevet inviteret med i gruppen, men er splittet i spørgsmålet.

Det skriver dagbladet Politiken.

DF truer med at afbryde samarbejde

Mens svenskerne er åbne overfor et samarbejdet med deres ligesindede i udlandet, så er Danske Folkeparti afvisende, da man her betegner Front National som »ekstreme« og antisemitiske.

Uenigheden er ifølge Danske Folkeparti så principiel, at det kan få konsekvenser for det dansk-svenske samarbejde, hvis Sverigedemokraterne gør alvor af deres flirt med franskmændene.

– Hvis det er tilfældet, og de gør alvor af det, er vi ikke interesserede i noget samarbejde med Sverigedemokraterna, siger Dansk Folkepartis næstformand, Søren Espersen til Politiken.

Læs artiklen »Strid: DF i chok over svensk søsterparti« hos Politiken.

Læs artiklen »Dansk Folkeparti truer med at kappe båndene til svensk søsterparti« hos Berlingske.

Se indslaget »Far-right parties eye pan-European alliance« hos Al Jazeera.

Redaktion: 

Annonce