Annonce

Interview
8. oktober 2014 - 16:26

En stemme fra Kobanê

I et telefon-interview fortæller Asia Abdullah om den dramatiske situation i den hårdt omkæmpede kurdiske enklave Kobanê.

Interviewet er ført af journalister tilknyttet det tyske dagblad 'Frankfurter Allgemeine'

  

  • Asia Abdullah, hvordan er den aktuelle situation i byen, tirsdag, d. 7. oktober, kl. 14:15 ? 

Asia Abdullah: I nogle dele af Kobanê er kampene mellem IS-terroristerne og folkeforsvarsenhederne – YPG igang. I den vestlige del af byen er bydelen ’Botan’ under beskydning. I den østlige del af byen bliver bydelen ’Kaniya Kurdan’ angrebet.

Denne bydel ligger overfor ’Mishtanu-bakken’, der tidligere var mål for et meget heftigt angreb, hvor der blev anvendt den mest moderne våbenteknologi og tunge våben.  Det er fra denne bakke IS-terroristerne med deres tunge våben har formået at trænge ind i bydelen.

(...) 

  • Hvor mange mennesker er i de forgangne uger flygtet til Tyrkiet?

Asia Abdullah: Siden starten på angrebene er den civile del af befolkningen blevet evakueret fra indtil videre over 300 landsbyer. Forud for evakueringen har YPG-fightere forsvaret disse landsbyer, indtil de ikke havde mere ammunition.

- De mennesker, hvis landsbyer er blevet plyndret og ødelagt, og som måtte forlade alt hvad de ejede, er flygtet ind i Tyrkiet. De udgør den største del af flygtningene.

Billede: Folk flygter ud af Kobanê

  • Hvilke følgevirkninger vil det have, hvis Kobanê falder ?

Asia Abdullah: Der er fare for en massakre. Den tilbageblevne del af befolkningen er fast besluttet på at gøre modstand indtil det sidste. I øjeblikket tænker ingen på, at Kobanê falder.

(...)

  • Hvorfor er de amerikanske bombardementer mod IS-stillingerne ikke succesrige?

Asia Abdullah: Vi ved, at der også bliver bombet andre IS-stillinger i Syrien - blandt andet i byerne Raqqa, Tel Abyad og Deir al-Zor. Disse angreb svækker IS ekstremt. Derfor er det uforståeligt for os, hvorfor IS, som angriber med tanks og tungt artilleri, ikke også her i Kobane bliver effektivt angrebet af koalitionsstyrkerne. For som sagt leverer YPG de nødvendige informationer.

- De nuværende flyangreb er utilstrækkelige. Skønt der bliver angrebet nogle IS-stillinger, men de er af sekundær betydning. Der burde blive sat effektivt ind mod IS-tanks - disse mordmaskiner.

(...)

  • Hvorfor griber Tyrkiet ikke ind? Hvornår kunne tyrkisk militær finde på at angribe?

Asia Abdullah: Tyrkiet har indtil nu ikke ydet nogen somhelst praktisk hjælp. Ministerpræsident Davutoglu har erklæret, at regeringen ikke vil tillade, at Kobanê falder. Men dette er bare en verbal ytring. Det drejer sig ikke længere kun om Kobanê, men om hele den kurdiske modstand. Dette har betydning for situationen fremover i Tyrkiet.

 

Redaktion: 
Emneord: 

Annonce