Annonce

Palæstina solidaritet
15. september 2014 - 15:50

Aktion mod salg af israelske varer i København

– Når det internationale samfund ikke formår at holde Israel ansvarlig for sin adfærd som brutal besættelsesmagt, så må vi som borgere handle, mener gruppen Palæstina Aktion. Lørdag satte aktivisterne protest-klistermærker på israelske varer i flere butikker i hovedstaden.

I en pressemeddelelse sendt til Modkraft lørdag den 13. september skriver gruppen Palæstina Aktion:

»Trods våbenhvilen og internationale protester, fortsætter staten Israel med at opføre historisk store bosættelser på palæstinensisk land. Det står klart at Israel fravælger freden til fordel for at kunne stjæle mere land fra palæstinenserne.
 
Når det internationale samfund ikke formår at holde Israel ansvarlig for sin adfærd som brutal besættelsesmagt, så må vi som borgere handle. Vi opfordrer til et landsdækkende boykot af israelske varer og indleder en kampagne, der skal lægge maksimalt pres på virksomheder, for at stoppe salget af varer fra Israel. Firmaer der vælger at understøtte statens Israels forbrydelser kan forvente sig at blive mødt med kreativ og ulydig modstand.
 
Denne kampagne blev påbegyndt i dag, hvor vi har protesteret ved en række butikker og markeret samtlige israelske varer i butikkerne med klistermærker. Det skal ikke være muligt at købe israelske varer uden at vide at man støtter staten Israels forbrydelser.
 
Det er sket i følgende butikker:
 
Netto, Blågårdsgade 26 (Sodastream)
Irma, Nørrebrogade 3 (Økologiske friske dadler)
Punkt1, Søtorvet (Sodastream)
Irma, Frederiksborggade (Økologiske friske dadler)
Irma, Nørreport (Økologiske friske dadler)
Netto, Nørregade 12 (Sodastream)
Magasin (Ahava Cremer)«

Besøg Palæstina Aktion på facebook og læs mere her.

Redaktion: 

Annonce