Annonce

24. marts 2009 - 10:48

Politi vil ikke indhegne klimatopmøde

Når Bella Center til december danner ramme om klimatopmødet, vil de forventede 12-15.000 officielle mødedeltagere og de mindst ligeså mange demonstranter udenfor formentlig ikke være adskilt af et fast sikkerhedshegn, sådan som man så det i bl.a. Tyskland under G8-topmødet i 2007.

– Det er ikke noget, der indgår i planlægningen. Vi har ikke tradition for at hegne ting ind. Vi forsøger at gøre det med en venlig, men bestemt politiindsats i stedet for, udtaler Flemming Steen Munch, kommunikationschef i Københavns Politi, til Modkraft.dk.

Kommunikationschefen vil dog ikke helt udelukke, at et hegn kan komme på tale.

– Det vil jeg ikke afgøre, om der gør eller ikke gør. Der er ingen grund til, at I begynder at lave tegninger over, hvor der vil være hegn, og potentielle ballademagere så begynder at forberede sig ud fra det, siger Flemming Steen Munch, der oplyser, at planerne for indsatsen under klimatopmødet er under løbende udarbejdelse.

JPEG - 44 kb
En betjent på vagt ved Bella Center i forbindelse med en KlimaX-aktion rettet mod en CO2-handelskonference i Bella Center. Ifølge Københavns Politi har man ikke umiddelbart tænkt sig at opføre et sikkerhedshegn omkring konferencecentret, når det for alvor går løs til december. Foto: Mark Knudsen/Monsun.

Største indsats i dansk historie

Ifølge Flemming Steen Munch ligger ansvaret for indsatsen hos chefpolitiinspektør Per Larsen fra Københavns Politi. Operationen forventes ifølge Modkraft.dk’s oplysninger at involvere 6.000 betjente og blive den største i dansk historie.

Da Tyskland var vært for G8-topmødet i 2007, opførte myndighederne et 12 kilometer langt massivt stålhegn rundt om konferencestedet i badebyen Heiligendamm ved Østersøkysten. Hegnet var beklædt med pigtråd og udstyret med bevægelsessensorer og infrarøde kameraer. Den samlede pris for konstruktionen var omkring 100 millioner kroner.

Internationale klimaaktivister har for nylig meldt ud, at de agter at »åbne« klimatopmødet for folkelig deltagelse gennem en kæmpemæssig civil ulydighedsaktion rettet mod Bella Center under konferencens sidste del, hvor ministrer og regeringschefer vil være til stede.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce