Den 29. marts 2010 bankede fødevarelobbyorganisationen CIAA – som blandt andet organiserer Nestlé, Kraft Foods, Unilever og Mars – på døren hos Dansk Folkepartis EU-parlamentariker, Anna Rosbachs kontor i Bruxelles.
– Jeg mødtes med CIAA den 29. marts, lige efter et møde med Forbrugerrådet. Og jeg har haft en del møder med Coca-Cola, indrømmer hun.
To en halv måned efter CIAA’s besøg stemte Dansk Folkepartis to medlemmer af EU-parlamentet for GDA-mærkningen i parlamentet.
Regeringens Forebyggelseskommission, Kræftens Bekæmpelse og Hjerteforeningen advarer mod, at GDA-mærket – som er designet af fødevareindustrien selv – vil føre til mere fedme og flere livsstilssygdomme.
Anna Rosbach vil ikke uddybe, hvad der konkret blev talt om på mødet eller hvor mange gange, hun har mødtes med industrien:
– Hvad vil du bruge det til? Du kan ikke bruge det til noget som helst konstruktivt. Jeg kan ikke se, at det skulle være brugbart, om jeg har gået til møde med firma x eller y. Det må du selv finde ud af, siger hun, før hun afbryder interviewet.
Ifølge Corporate Europe Observatory (CEO), der overvåger industriens magt i EU,er det ikke tilfældigt, at fødevareindustriens lobby går efter Anna Rosbach. Hun nemlig medlem af EU-parlamentets udvalg for Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed.
Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96