Annonce

28. september 2001 - 14:41

Dræber-betjent frikendt

Dommen blev afsagt efter en retssag, hvor den anklagede ikke blev pålagt at vidne, og hvor der ingen jury var. Dommeren mente ikke, at der var begået en strafværdig handling, men at nedskydningen var et uheld forårsaget af, at Timothy Thomas var løbet fra politiet, og ikke havde vist sine hænder frem på forlangende.

Betjenten har tidligere forklaret, at han forfulgte Timothy Thomas ind i en mørk gyde, hvor han gjorde en bevægelse, der fik betjenten til at frygte for sit liv, og derefter skyde den ubevæbnede mand.

Ingen af de tre andre betjente, der havde forfulgt Timothy Thomas havde fundet det nødvendigt overhovedet at trække deres våben.

Racistisk politi

Cincinnati, der ligger i delstaten Ohio, blev efter drabet på Timothy Thomas hærget af voldsomme optøjer – ifølge myndighederne de værste siden mordet på Martin Luther King i 1968.

15 sorte mennesker er blevet dræbt af politiet i byen siden 1995, og talsmænd for den sorte befolkning krævede tidligere på året en grundig undersøgelse af politiets racistiske holdninger.

Sagen skabte røre i store dele af USA, og under begravelsen af Timothy Thomas deltog medlemmer af The New Black Panther Party.

Politiet satte desuden deres præg på begravelsen ved at skyde en kvindelig deltager i ryggen med en gummikugle.

Af Martin Lindblom/Monsun Nyheder

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce