Annonce

13. januar 2011 - 14:22

Militante nihilister skaber væbnet Internationale

Den erklæret anarkistisk-nihilistiske by-guerillagruppe Conspiracy of Fire Cells i Grækenland, der stod bag 14 brevbomber sendt til udenlandske ambassader og toppolitikere i november sidste år, vil skabe et globalt netværk af militante autonome celler.

Formålet med det nye netværk er angiveligt, at koordinere »slogan-skriverier, smadring af banker og luksus butikker, bombeangreb og henrettelse af repræsentanter for systemet« via meddelelser på internettet.

Det fremgår af en erklæring offentliggjort mandag den 10. januar på flere hjemmesider med forbindelse til den anarkistiske bevægelse.

I opfordringen skriver de græske nihilister, at de konkret søger en alliance med ligesindede i »Argentina, Mexico, USA, Chile, Brasilien, Spanien, Tyskland, Frankrig og Belgien« samt deres »brødre« fra den italienske Informal Anarchist Federation, der har taget ansvaret for flere brevbomber i Rom i december 2010.

Læs »International Network of Action and Solidarity – Informal Anarchist Federation« hos Guerilla News.

Læs artiklen »Græske anarkister tager ansvar for brevbomber« hos Modkraft.

Retssag skaber sammenhold

Erfaringerne i forbindelse med tidligere erklæringer fra Conspiracy of Fire Cells peger på, at der langt fra er tale om tom snak.

JPEG - 22.2 kb
Stadig flere militante nihilister og anarkister starter med gadekampe mod politiet i Grækenland og involverer sig senere i egentlig byguerilla-aktiviteter.

Således har gruppen tidligere haft held til at få engageret ligesindede i militante aktioner i udlandet med lignende erklæringer på internettet.

Senest i november udsendte Conspiracy of Fire Cells en opfordring til at protestere mod de græske myndigheders retsforfølgelse af gruppens medlemmer.

De følgende uger blev der gennemført brandattentater, afsendelse af brevbomber, hærværk mod virksomheder og græske repræsentationer samt bombesprængninger i Argentina, Mexico, USA, Italien samt flere steder i Grækenland.

Blandt »solidaritetshilsnerne« var førnævnte Informal Anarchist Federations afsendelse af to brevbomber til de chilenske og schweiziske ambassader i Rom, der sårede to personer og udløste en national terroralarm i Italien.

JPEG - 16.6 kb
Militant nihilisme ala 2011: Conspiracy of Fire Cells (også kendt som The Conspiracy of Fire Nuclei) logo.

Den 30. december stod medlemmer af Conspiracy of Fire Cells desuden selv bag en bombesprængning ved Athens administrative retsbygning – ligeledes i protest mod den kommende retssag mod gruppen, som begynder den 17. januar.

Læs artiklen »Bombs hit Greek targets ahead of militants’ trial« hos AP.

Læs mere om »Conspiracy of Fire Cells« hos Wikipedia.

Anti-socialister i krig

Det nye initiativ til at styrke samarbejdet mellem militante grupper over grænserne er et svar på et manifest, som den italienske Informal Anarchist Federations udgav i 2003 i forbindelse med en bombekampagne.

Dengang lød budskabet ligeledes, at der var behov for et netværk af grupper og individer, som ingen fysisk kontakt har, men derimod kommunikerer igennem aktioner og offentlige breve.

JPEG - 36.6 kb
Græsk politi har anholdt flere medlemmer af Conspiracy of Fire Cells. Retssagen mod dem begynder den 17. januar.

De italienske anarkister ønskede – som deres græske ligesindede – hovedsageligt at ramme »personer og strukturer«, som er ansvarlig for fængsling af andre anarkister. De anonyme aktivister tager desuden kraftigt afstand fra marxismen, som de omtaler som en »kræft-sygdom«.

I et brev fra et af de fængslede medlemmer af Conspiracy of Fire Cells i Grækenland offentliggjort den 8. januar 2011 går kritikken af marxismen igen.

»Jeg repræsenter en ny tendens inden for den revolutionære, anarkistiske bevægelse; revolutionær nihilisme og anarkistisk anti-socialisme,« skriver
Gerasimmos Tsakalos fra Conspiracy of Fire Cells.

Og han forklarer videre om gruppens mål: »Vi ønsker at skabe et revolutionært netværk af illegale organisationer og individer, hvis fortsatte angreb medvirker til at udbrede den nye revolutionære guerillakrig. Væk fra tabuerne, som svækker målet og midlerne i kampen.«

Læs »LETTER FROM GERASIMOS TSAKALOS Member of the Cell of Imprisoned Members of the Conspiracy Cells of Fire« hos Act For Freedom.

Kritik fra egne rækker

Alliancen mellem de italienske brevbombe-anarkister og græske aktivist-grupper har dog ikke ubetinget opbakning.

Blandt kritikerne er den græske by-guerillagruppe Revolutionær Kamp, som blandt andet har stået bag et granatkaster-angreb på den amerikanske ambassade i Athen, bombeanslag mod den græske børs samt mordet på en politibetjent.

Tre fængslede medlemmer af gruppen skriver kort efter Informal Anarchist Federations brevbomber til de chilenske og schweiziske ambassader i Rom i december, at de tager afstand fra aktionen.

Reaktionen kommer, fordi de italienske aktivister har dedikeret bomberne til et af Revolutionær Kamps afdøde medlemmer.

»Vi har organiseret os på en måde, så skader på personer, som ikke udgør et politisk mål, undgås, og vi støtter ikke handlinger, som medfører dette (…) Dette har altid været vores aktionskodeks, hvilket også gælder vores afdøde kammerat. Derfor appellerer vi til ikke at bruge hans navn i forbindelse med denne type aktioner,« skriver de græske anarkister.

Læs artiklen »Brevbomber i protest mod drab på anarkister« hos Modkraft.

Også i Italien fik brevbomberne den 23. december, der sårede to personer, kraftig kritik. Ikke kun politisk-teoretisk kritik fra andre anarkistiske grupper, men også fra venstreorienterede aktivister, som kendte én af de sårede personligt.

»Bag en stor historie af national interesse er et menneske, hvis navn, ansigt og stemme vi kender. Nu er Cesar på hospitalet, mangler to fingre, og vi er rasende,« skriver folkene fra Ex Lavanderia i en offentlig meddelelse.

Læs erklæringerne fra 2003 fra Informal Anarchist Federation samt kritikken af deres brevbomber her.

Eksperter: Betydningsløse grupper

Blandt eksperter er der enighed om, at de anarkiske og nihilistiske grupper er ganske små og endnu ikke udgør en trussel på niveau med andre internationale terrornetværk.

– Anarkismen har altid været global. Selvom det er blevet nemmere for dem at komme i kontakt med hinanden over internettet, så er der en meget større fare for politisk vold på grund af utilfredsheden i forbindelse med den økonomiske krise, end fra disse små grupper, siger professor i internationale relationer, James Walston, fra det amerikanske universitet i Rom til Al Jazeera.

Udtalelsen kom i en udsendelse, hvor tv-kanalen satte fokus på emnet og interviewede en række eksperter om omfanget af militant anarkisme i Europa – med udgangspunkt i netop Informal Anarchist Federation og Conspiracy of Fire Cells’ seneste aktiviteter.

– Der er ingen direkte sammenhæng mellem den økonomiske krise og disse gruppers aktiviteter. Deres program er at afskaffe staten, samfundet, kirken, familien og alt andet, der står i vejen for den individuelle frihed, siger Brady Kielsling, en tidligere diplomat ved den amerikanske ambassade i Athen, der i gang med en bog om politisk vold i Grækenland, i samme udsendelse.

– Deres eneste interesse i de folkelige protester er, at de kan bruge dem til at skjule sig i bag, når de udfører deres vold, mener den tidligere diplomat.

Se programmet Inside Story »Anarchy in Europe?« hos Al Jazeera.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce