Annonce

12. april 2011 - 23:39

Bilal Philips - min fjende

I weekenden skal Bilal Philips holde tale til en kongres om islamofobi. Kongressen foregår i Korsgadehallen på Nørrebro og er arrangeret af Islamisk Trossamfund og deres ungdomsgruppe, Munida. Læs mere.

UPDATE 18.4.2011: Bilal Philips - efterspillet

Her kan du se en video med Bilal Philips, hvor han fortæller om sine holdninger til homoseksualitet.

- Ved minuttal 9.55 fortæller han, at aids er Guds straf for homoseksualitet.

- Ved minuttal 11.20 sammenligner han homoseksualitet med mord, voldtægt og pædofili.

- Og ved minuttal 12.00 siger han, at homoseksualitet og utroskab skal straffes med døden.

…bare for at plukke nogle af de sygeste ting ud.

Bilal Philips opfordrer indirekte til og legitimerer at dræbe homoseksuelle mennesker. Så jeg har svært ved at forestille mig en aktionsform, der er for radikal, når man skal demonstrere mod ham. Det er fuldstændigt ligegyldigt, hvilken farve hans hud er, og om han selv tilhører en forfulgt minoritet. Der er ikke noget, der kan gøre det okay at opfordre til mord på queers.

I øvrigt kan jeg ikke se, at det skulle være noget problem at have beef med Bilal og stadig være anti-racist.

Det er simpelt, men det er kompliceret

Det lyder måske meget simpelt at være vred på en mand, der vil dræbe homoer. Men det bliver kompliceret, fordi højrefløjen for tiden arbejder meget hårdt for at kuppe kampen for LGBT-rettigheder og bruge den til at slå muslimer oveni hovedet.

For mig at se er spørgsmålet om, hvordan vi undgår at løbe højrefløjens ærinde, når vi kritiserer Bilal, mest et strategisk og praktisk spørgsmål.

- Hvordan undgår vi at stå til den samme demonstration som nazister og racister?

- Hvordan undgår vi, at muslimer i det hele taget tror, det er dem, vi har noget imod, når det i virkeligheden bare er Bilal, vi er sure på?

Jeg vil gerne bruge det her indlæg til at efterlyse forslag til, hvad vi kan gøre for at kritisere Bilal. Og for at debatten skal være konstruktiv og komme nogen steder hen, vil jeg med det samme sige, at kommentarer bliver slettet, hvis de

1. antyder et eller andet om en eller anden diffus gruppe som ”muslimer” eller ”islam.” Lad os holde os til den her konkrete sag med den her konkrete mand. Hvad kan vi gøre ved ham?

2. antyder, at det ikke er et stort nok problem, fordi nazisterne jo også er dumme, eller fordi DF er meget farligere. Jeg synes, det er et rimeligt udgangspunkt for en diskussion at tage mordtrusler alvorligt.

3. antyder, at det ikke er et problem, fordi mordtruslerne kommer fra en brun, muslimsk mand. Jeg ser det som racisme at frede en person, fordi han selv tilhører en forfulgt minoritet.

4. antyder, at ingen ville reagere, hvis en hvid person talte grimt om queers, og at det bare er en undskyldning for at tale grimt om en muslim. Det er løgn. Se her.

5. ikke indeholder et konkret forslag eller en meget konkret kritik af et andet forslag. Polemiserende kommentarer bliver altså slettet.

Og så vil jeg opfordre til at skrive konstruktive forslag, dvs. ting man kan gøre, frem for kun at problematisere andres forslag.

Det er klart, at når jeg indrammer debatten på den måde, er der nogle ting, der ikke kan blive sagt. Det er ikke, fordi de ting ikke er vigtige at diskutere, men fordi det ikke er det, der (efter min mening) er nødvendigt lige nu.

Lige nu skal vi forberede os, så vi ikke overlader scenen til en homohader og en flok racister. (Hold din kæft, Peter Skaarup!)

Hvad skal vi gøre ved det?

Jeg efterlyser forslag til konkrete ting, man kan gøre for at kritisere/stoppe Bilal Philips, som ikke kan misbruges af racisterne. Jeg kan jo selv starte:

1. Skriv og ring til Islamisk Trossamfund og Munida og fortæl dem, at det er totalt dumt, at de har inviteret Bilal, og at de skal aflyse. Det er nok bedst at ringe. Deres nummer er 38112225 eller 38112238.

2. Tag ind til kongressen og find ud af, hvordan du kan være med til at ødelægge islamofobi, og når så Bilal kommer på scenen, så se om du kan finde ud af at ødelægge ham (og hans tale). Find selv ud af hvordan – det er en smagssag. To fluer med et smæk!

3. Hvis du tager til demo, så lav et banner, der både har paroler mod islamofobi og racisme og imod homofobi og sexisme. Så kan man både støtte kongressens egentlige tema + demonstrere mod Bilal + undgå at blive misforstået. Det er faktisk en perfekt demo at tage til!

4. Hvis du tager til demo, så tag en stor pil med, hvor der står ”nazi-svin,” så du kan pege på racisterne, hvis de kommer, og samtidig vise, at du ikke er en af dem, bare fordi du står ved siden af dem (måske skrider de endda, hvis de bliver peget på med pilen).

5. Lav en flyer med en kort og velformuleret tekst om, hvem Bilal er, og hvorfor han ikke er cool, og læg den på stolene før hans foredrag eller del den ud til kongressens deltagere. Skriv samtidig noget om, hvor nedtur islamofobi er, så de ved, det ikke er kongressen i det hele taget, du er imod.

6. Hvis der kommer folk med dannebrog og tror, det er en demonstration for Danmark, så bed dem om at pakke flagene væk eller gå. Hold det tight. Hold fokusset helt stramt på, at det er en demonstration imod 1 mand, der siger at homoer skal dø.

7. Hvis du er arrangør af demoen, så hold et stramt demonstrationskodeks i forhold til symboler, bannere og skilte. Undgå dannebrogsflag, hagekors, nazi-hilsner og ord som ”perkersvin,” ”udvis,” ”landsforræder” og ”danske værdier.”

8. Hvis du er politiker og sidder til venstre i salen, så reager på homofobi, så LGBT-rettigheder ikke bliver monopoliseret af ulækre racister. Tak!

9. Lad være med at sammenligne med (demonstrationen mod) Hizb ut-Tahrir. Mange ting er helt anderledes. Det forvirrer bare diskussionen at blande det sammen.

10. Tænk over, hvorfor folk bliver som Bilal, og hvordan man kan undgå at folk bliver sådan i fremtiden.

11. Når weekenden er ovre (og der bliver åbnet for (næsten) alle slags kommentarer på dette blog-indlæg): luk op for de længere, sværere og grundigere diskussioner om, hvad man gør med folk som Hizb ut-Tahrir, Bilal Philips, Paven, Moses Hansen, André-Joseph Léonard og andre tosser, der bruger trylleformularer til at ødelægge queer liv.

Disclaimer: mine forslag er ikke perfekte og kan sagtens problematiseres. Men de er konkrete og udførlige, og de forholder sig både til Bilals homofobi og til de fælder, man kan ryge i.

Annonce