Annonce

10. juli 2014 - 13:23

Bare endnu en død palæstinenser

I starten forsøgte jeg at lære navnene på alle de døde, for kun tre så ud til at blive blive nævnt ved navn. I mediedækningen af konfliken blev Eyal, Gilad og Naftali nævnt ved navn og palæstinenserne reduceredes til et tal. 15-årige Muhammad Dudeen var bare en død palæstinenser, 60-årige Hajj Ali Jaber var bare endnu en død palæstinenser, og 22-årige Mustafa Hosni Aslan var bare endnu en. Hvorfor havde det ikke ret til et navn og hvorfor krævede drabene på dem ikke fordømmelse?

To palæstinensere er gentagende gange blevet nævnt ved navn i medierne, 16-årige Muhammad Abu Khedir og hans 15-årige fætter Tarek. Muhammad fik et navn, fordi hans blev tvunget til at drikke benzin og derefter blev brændt levende. Billedet af hans forkullede krop cirkulerede på nettet og mordets brutale karakter fik selv Netanyahu til at tage afstand. Tarek fik tæsk af det israelske politi og medierne bragte billedet af ham med to blå øjne og hævet læbe og ansigt. Det sker dagligt på Vestbredden, at børn udsættes for den slags vold uden at nogen rapporterer det, men Tarek var så heldig at være amerikansk statsborger.

Alt dette skete før de seneste dages angreb på Gaza begyndte. "Operation protective edge" bliver det kaldt af det israelske militær, og hver dag meldes der om flere døde. I går aftes var 400 tons eksplosiver skudt ud over Gazastriben. Assymetrien i konflikten er total, et af verdens stærkeste militærmagter mod et forarmet og indelukket folk. Jeg har set listen af navne på de døde, der opdateres jævnligt, men det går så stærkt, at det må forblive bare at være et tal. 70 palæstinensere er blevet dræbt i Gazastriben på tre dage. Vi må ikke lade israelerne reducere palæstinenserne til tal

Mordene på Gazas befolkning er hverken mindre grufulde eller mere moralske end angrebet på Muhammad Abu Khedir. Billederne af brændt kød og mennesker mast under murbrokker er ikke mindre forfærdelige en billedet af den døde Muhammad Abu Khedir. Billederne af børn med afrevne lemmer sætter sig fast på nethinden.

Hvad der foregår i Gaza lige nu har intet at gøre med Israelsk sikkerhed, det er en massakre, og der er ingen tegn på, at det stopper nogen nær fremtid.

Godt fire timer efter, at jeg skrev dette indlæg på modkraft, bringer nyhedsmediet +972mag et indlæg med titlen "Nobody should be a number: Names of those killed in Gaza". Tallet er nu 81 og navnene er at finde ved at følge dette link: http://972mag.com/nobody-should-be-a-number-names.../93274/

Annonce