Annonce

5. august 2014 - 10:41

USA's passive rolle i Israels krig mod Gaza

Det er befriende, at der fra en journalist på Politiken kommer en skarp anklage mod den passive rolle, som USA har indtaget efter Israels invasion af Gaza og de mange civile døde, næsten 2000 og med mange børn imellem.

Det er Flemming Ytzen, som i Signatur den 4. august kritiserer specielt USA for forsvaret af Israel, trods de krigsforbrydelser Israel begår daglig i Gaza.

»Sjældent har der været brug for en mere håndfast amerikansk indgriben, der som minimum burde være humanitære aktioner for at redde civile«, skriver Flemming Ytzen.

Han forslår, at præsident Obama skal lukke ørerne for den beskidte israelske lobby, som er hovedkilden til amerikansk afmagt i Mellemøsten. Flemming Ytzen forslår også, at man skulle sejle et hangarskib op foran Gazastriben og flyve palæstinensiske børn ud på dækket, inden de bliver kvast af israelske bomber og anden ondskab.

Det minder mig om de redningsaktioner engelske hjælpeorganisationer organiserede mod den engelske regerings vilje for at redde jødiske børn ud af Hitlertyskland, før de blev ofre for holocaust.

Dengang, før anden verdenskrig brudt ud, blev der på den måde reddet 10 000 jødiske børn. Jeg var et af dem, men mine forældre overlevede ikke.

Dengang mente mange vestlige lande, også Danmark, at det ikke var så slemt for tyske jøder.

Nu er det palæstinenserne, som er daglig i fare. Israel overtræder daglig folkeretten på mange forskellige måder og bruger sin militære overmagt til at myrde civilbefolkningen og lægge landet i ruiner.

Hvornår siger verdenssamfundet stop?

Annonce