Annonce

28. november 2016 - 12:50

Nato og diktatur i Tyrkiet

EU-parlamentet har lige besluttet at afbryde forhandlinger med Tyrkiet om optagelsen i EU på grund af udviklingen i Tyrkiet, som ikke længere stemmer overens med de værdier man værner om i EU.

Men på trods af det har Nato lige afholdt et stort møde i Tyrkiet med Præsident Erdogan som stolt vært.

Man må spørge, om Nato kan affinde sig med den kendsgerning, at Erdogan voldtægter det tyrkiske demokrati, fortager massearrestationer af akademiker og dommere, lukker tusinde af skoler, lukker store aviser og arresterer regeringskritiske journalister og udsætter dem for tortur og fængsler også mange folkevalgte politikere som repræsenterer kurderne i parlamentet med mere end 10 procent af stemmerne.

Det er blot de seneste terrorhandlinger, Erdogan har fortaget siden det mislykkede militære kupforsøg, hvor man heller ikke ved, hvem der stod bag.

Men alle de terrorhandlinger fortaget af Erdogan og sine håndlangere fører til en tilstand i Tyrkiet som, ligner det fascistisk diktatur, vi oplevede i Hitler-Tyskland, som fastholdt befolkningen med frygtlig terror i angst og apati.

I anden verdenskrig besejrede vi med store ofre det fascistiske diktatur, og det må være Nato's opgave at forhindre, at Tyrkiet bliver en fascistisk diktatur og truer freden i verden.

Annonce