Annonce

6. januar 2016 - 12:18

Hvordan bruger Venstre skattepenge?

I sin visionsløse nytårstale jamrede statsminister Lars Løkke Rasmussen over de udgifter Danmark har fået pga. flygtninge, som søger asyl her i landet på trods af alle skræmmekampagner.

Siden har regeringen besluttet at indføre grænsekontrol i et forsøg på at stoppe stoppe flygtninge ved den tyske grænse.

Statsministeren var, da han holdt sin tale, på vej til den pompøse gallamiddag, som den danske dronning hvert år holder for regeringen og den politiske elite og som koster mange skattepenge. For den politiske elite er ingenting for dyrt. De kvindelige ministre kommer i de flotteste kjoler til middagen. Men ellers prædiker de mådehold.

Sundhedsministeren sparer på ansættelsen af nødvendige jordmødre og sundhedspersonalet.

Når medier bringer store reportager af dronningen gallamiddage, glemmer de helt at skrive om, hvad kongehuset årligt koster danske skatteyderne.

Dronningen får  ikke bare masser af penge, men også hele hendes familie – og alt er skatte- og momsfrit for dem.

Den engelske dronning har længe siden besluttet, at kongehuset i Storbritannien skal betale skat som alle andre borgere i landet.

Prisgemalen går nu på pension, men han beholder de otte millioner kroner, som han får årlig som lommepenge uden betale skat for det.

Tænk hvis Dronningen i sin nytårstale ikke havde brugt så meget tid på  prinsgemalens pensionering, men i stedet talt om den voksende kløft mellem rige og fattige i Danmark og om den flygtningetragedie, som rammer også vores land.

Tænk hvis hun havde fortalt, at hun ikke længere vil gennemføre de store fester til nytår, men i stedet vil bruge pengene for at hjælpe flygtninge i nød og med behov for midlertidige boliger. Mange slotte står jo tomme, for eksempel Sorgenfri Slot i Lyngby.

Men dronningen tænker ikke i disse baner, lige så lidt som Venstre-regeringen, der forsøger at sole sig i dronningens glans og kommer til alle fester.

For dem handler det kun at skræmme flygtninge bort fra Danmark.

Men den danske flygtningepolitik er blevet en skamplet for Danmark.

Mange førende udenlandske aviser beretter om det. For eksempel har den tyske avis Frankfurter Rundschau skrevet, at man nu vil tage smykker fra flygtninge, som kommer til Danmark.

Regeringens manglende medfølelse med mennesker i nød gælder ikke kun flygtninge, men også danske borgere i, der skal have mindre kontanthjælp.

Også forskning og uddannelse vil få færre penge. På den måde vil vi ikke forstre en ny Niels Bohr.

Hvis den smalle Venstreregering ikke snart bliver stoppet, bliver året 2016 et frygtelig år.

Befolkningen må tænke sig om, hvor længe man vil tolerere en politik, som ikke gavner velfærd, man snakker så meget om.

Annonce