Annonce

30. juni 2015 - 21:07

Sort Nordsø-alliance allerede skrevet ind i regeringsgrundlag.

Inviation til EUropas højrefløj får plads i regeringsprogram.

Fra et brunt Europa til et sort.

Lars Løkkes statsministertaburet kan blive et kort i hånden på EU's asociale og destruktive kræfter, til højre for Merkel.

 

Uddrag af regeringsprogrammet:

 

Regeringen ønsker at sikre, at nationale velfærdssystemer ikke bliver undergravet af EU-regler, og at EU ikke udvikler sig i retning af en social union. Det skal sikres ved at ændre danske lovgivning og ved at arbejde sammen med ligesindede lande for at få taget EU-lovgivningen om velfærdsydelser for vandrende arbejdstagere op til revision snarest muligt. Eksempelvis ønsker regeringen at ændre EU-reglerne, når de ikke tillader f.eks. optjening eller indeksering af børnecheck til borgere fra andre EU-lande.

 

 

Regeringen har en rigtig populær sag, når der skrives noget om at forhindre børnecheck til EU-borgere, der arbejder i Danmark,

 

Tanken om at en EU-borger med job i Danmark kan sende sin(e) børnecheck hjem til landsbyen et sted i Østeuropa får straks protesten frem i mange, mange danskere, om de så stemmer til højre eller venstre.

 

Får man så at vide at EU-borgeren accepterer en særlig lav løn, fordi børnechecken kompenserer for en ussel løn, så bliver man endnu mere indigneret.

 

Lægger vi oven i at EU-regler pålægger Danmark ikke at gøre forskel mellem egne borgere og vandrende arbejdstagere, er harmen helvedes høj.

 

Hvordan reglerne helt præcist er skal jeg ikke her gå nærmere ind på. Jeg ved heller ikke hvor mange kontante kroner der faktisk ryger over landegrænsen i den anledning.

 

Jeg skal bare konstatere at den nye statsminister har en rigtig populær sag.

 

Og den skal han nok vide at håndtere....

 

Han vil en alliance med sin kollega i Storbritannien, David Cameron, som det tydeligt fremgår af programteksten.

 

Men David Cameron tænker ikke kun på børnecheck, når han taler om at ændre EU's regler så vandrende arbejdstagere ikke får adgang til de allerede meget grundigt reducerede sociale ydelser i UK.

 

Storbritanniens politiske leder tænker i en retning om at holde vandrende arbejdstagere væk fra hele paletten af offentlige ydelser, både indenfor uddannelse og sundhed.

 

Skulle mr. Cameron få held med sine bestræbelser på at pille de få lønmodtagerrettigheder som EU trods alt har, åbnes for et Europa, så sort som vi ikke har set før. Og lille Lars fra Græsted får en rolle som premierministerens trolige hjælper og iøvrigt hjælper for EU's alleryderste højre.

 

Jeg frygter en proces mod at vi får et kontinent, hvor lønmodtagerklassen er ynkeligt splittet mellem de indfødte – der trøster sig med nogle elendige små og udhulede sociale rettigheder og så de tilrejsende, underpriviligerede og forhutlede, altid klar til at sælge deres arbejdskraft på tilbud. - Og uden demokratiske rettigheder i øvrigt.

 

Derfor er EU's regler om ikke-forskelsbehandling af statsborgere og rejsende arbejdere værd at kæmpe for.

 

Børne-checken over landegrænsen er en mindre sag.

 

Regeringen skal have hårdnakket modstand – også i den sag.

Annonce